Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γιατί τα χαρούμενα παιδιά γίνονται πιο υγιείς ενήλικες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν 14% περισσότερες πιθανότητες να έχουν φυσιολογικό βάρος.

Μια χαρούμενη παιδική ηλικία σημαίνει… πιο υγιές καρδιακό σύστημα και καλύτερο κυκλοφορικό σύστημα κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του ατόμου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα που διεξήγαγαν ερευνητές από τη Φινλανδία.

Τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον, με πολλή αγάπη, φίλους και φυσικά ακολουθώντας ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα μαθαίνουν να ελέγχουν καλύτερα την επιθετική συμπεριφορά και την παρορμητικότητά τους και έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία αργότερα στη ζωή τους.

Οι φινλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν, ότι τα άτομα που έχουν ζήσει «ευνοϊκές ψυχοκοινωνικές εμπειρίες» αποκτούν επιπλέον πλεονεκτήματα στη ζωή τους ως ενήλικες.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η αύξηση της πιθανότητας να έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος ως ενήλικες (14%), να μη γίνουν καπνιστές (12%) και να διατηρούν υγιή επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (11%).

«Οι επιλογές των γονέων έχουν μακροχρόνιες επιδράσεις στη μελλοντική υγεία των παιδιών τους και η οποιαδήποτε βελτίωση σε μπορεί να έχει μετρήσιμα οφέλη αργότερα στη ζωή τους» εξήγησε η Dr Laura Pulkki-Råback από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η MailOnline, δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Circulation της Αμερικανικής Ένωσης για την υγεία της Καρδιάς (American Heart Association).

Σύμφωνα με αυτή, οι συμμετέχοντες με τα περισσότερα ψυχοκοινωνικά πλεονεκτήματα στην παιδική ηλικία εμφάνισαν υψηλότερη βαθμολογία στο δείκτη ιδανικής καρδιαγγειακής υγείας στην ενήλικη ζωή. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.577 παιδιά ηλικίας από 3 έως 18 ετών. Οι ερευνητές αξιολόγησαν 1.089 από τους συμμετέχοντες 27 χρόνια μετά, όταν η ηλικία τους ήταν από 30 έως 45 ετών, προκειμένου να εκτιμήσουν το επίπεδο της ιδανικής καρδιαγγειακής υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.