Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πέντε από τις πιο τρομακτικές γέφυρες του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο!
Τα πρόσφατο άνοιγμα της πρώτης στον κόσμο, από κορυφή σε κορυφή, γέφυρας στην Ελβετία αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του πώς οι πεζογέφυρες –άλλοτε η μοναδική λύση για να παρέχεται πέρασμα σε δύσκολα εμπόδια- έχουν αρχίσει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται πλέον με σκοπό την αναζήτηση της… απόλυτης περιπέτειας, συγκίνησης και «πηγής» αδρεναλίνης.

Με αφορμή αυτό, δείτε παρακάτω πέντε από τις… πιο τρομακτικές γέφυρες που υπάρχουν στον κόσμο.
Θα τολμούσατε να τις διασχίσετε;

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στη στήλη Travel του CNN.

1. Peak Walk - Bernese Oberland, Ελβετία



Τον περασμένο Οκτώβρη εγκαινιάστηκε η πρώτη πεζογέφυρα, από βουνοκορφή σε βουνοκορφή, του κόσμου στο Bernese Oberland της Ελβετίας. Η μήκους 107 μέτρων γέφυρα ενώνει την κορυφή View Point με τη βουνοκορφή Scex Rouge. Το κόστος κατασκευής της ανήλθε στα 2 εκατ. δολάρια.

2. SkyBridge – Σότσι, Ρωσία



Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου αποτελεί τμήμα της νέας ατραξιόν του Σότσι, SkyPark, το οποίο περιλαμβάνει την υψηλότερη κούνια του κόσμου και ένα zip wire 700 μέτρων. Το μήκος της γέφυρας φτάνει τα 439 μέτρα και διαθέτει δύο πλατφόρμες παρατήρησης, που προσφέρουν πανοραμική θέα στη Μαύρη Θάλασσα. Στο κέντρο της κατασκευής υπάρχει ακόμη μια πλατφόρμα για όσους αντέχουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους στο… bungee jumping.

3. Aiguille du Midi -Mont Blanc, Γαλλία



Η γέφυρα Aiguille du Midi συνδέει τη βόρεια και νότια κορυφή του ομώνυμου όρους των γαλλικών Άλπεων και έχει κατασκευαστεί σε υψόμετρο 3.842 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία… από ψηλά!

4. Tigbao Hanging -Bohol, Φιλιππίνες



Η κατασκευή αυτή μοιάζει πολύ πιο αδύνατη απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Η γέφυρα που βρίσκεται στο Bohol στις Φιλιππίνες έχει κατασκευαστεί από μέταλλο, όμως εξωτερικά έχει μια «επίστρωση» από μπαμπού, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσικό… ή και πιο τρομακτικό (όπως το βλέπει κανείς!). Τα 25 μέτρα μήκος της «κρέμονται» πάνω από έναν ποταμό.

5. Taman Negara National Park -Titiwangsa Mountains, Μαλαισία



Με μήκος 530 μέτρων, η συγκεκριμένη γέφυρα είναι η μακρύτερη της Μαλαισίας. Ενδεχομένως και η στενότερη. Εκτείνεται στις κορυφές δέντρων μέσα στο Εθνικό Πάρκο Taman Negara της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.