Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Διάσημοι που μπήκαν στη «στενή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν η λάμψη της σόουμπιζ κλείνεται πίσω από κάγκελα φυλακής.

Οι διάσημοι του Χόλιγουντ φαινομενικά τα έχουν όλα. Λεφτά, φήμη, δόξα, μια άνετη ζωή. Πολύ συχνά όμως όλα αυτά δεν τους είναι αρκετά, θέλουν να «αλατοπιπερώσουν» τη ζωή τους με λίγη παρανομία. Και κάπου εδώ μπλέκονται με τον νόμο, άλλοι για χρήση ναρκωτικών, άλλοι για παράνομη οδήγηση και άλλοι για ληστείες.

Η είδηση της σύλληψης και της φυλάκισής τους προσελκύει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, μιας και όλοι θέλουν να γευτούν για λίγο την κατρακύλα ενός δημόσιου προσώπου (ας μην κοροιδευόμαστε!).

Η λίστα με τους διάσημους που μπήκαν στο κελί είναι μεγάλη. Ας δούμε δέκα από αυτούς.

Bill Gates

Ο Bill Gates, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, είδε τρεις φορές το κελί της φυλακής, αν και για λίγες μόνο ώρες, πληρώνοντας την αγάπη του για τα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα και φυσικά την ανεμελιά της νιότης του. Το 1975 συνελήφθη γιατί ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, αλλά και γιατί στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του δεν υπήρχε δίπλωμα οδήγησης! Και όπως φαίνεται δεν έβαλε μυαλό και δύο χρόνια αργότερα, το 1977, είδε ξανά τον εαυτό του με «βραχιολάκια» αφού ούτε είχε ενδιαφερθεί να βγάλει δίπλωμα, ενώ είχε παραβιάσει και το στοπ. Ακολούθησε και τρίτη σύλληψη από την αστυνομία του Albuquerque στο Μεξικό το 1989, αυτή τη φορά γιατί οδηγούσε μεθυσμένος.





Frank Sinatra

Πριν ο Franky γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του μουσικού στερεώματος, είχε κάποια μπλεξιματάκια με την αστυνομία και σίγουρα ο λόγος που τον έβαλε στη «στενή» μόνο συνηθισμένος δεν είναι. Το 1938 στο New Jersey ο Sinatra φυλακίστηκε γιατί ήταν ατακτούλης και είχε συνάψει σχέση με μια παντρεμένη, πράγμα παράνομο που τιμωρούνταν από τον νόμο. Η ακριβής μάλιστα κατηγορία που τον οδήγησε στη φυλακή ήταν η αποπλάνηση. Δεν πτοήθηκε όμως και λίγο καιρό αργότερα κατηγορήθηκε για μοιχεία. Και οι δύο όμως υποθέσεις μπήκαν τελικά στο αρχείο.





Zsa Zsa Gabor

Η ουγγαρέζα ηθοποιός Zsa Zsa Gabor είναι περισσότερο γνωστή για τους εννιά συζύγους και τις κοσμικές της εμφανίσεις, παρά για την υποκριτική της δεινότητα. Το 1990 απασχόλησε τα Μέσα με τον καυγά της με έναν αστυνομικό, ο οποίος όταν σταμάτησε το αμάξι της για έλεγχο, έβγαλε λαβράκι. Η Gabor οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα και μέσα στην αστραφτερή Rolls Royce της υπήρχε ανοιχτό ένα μπουκάλι αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μείνει στο κελί για 72 ώρες και να καταδικαστεί για το χαστούκι που έφαγε ο κακόμοιρος ο αστυνομικός που τόλμησε να τη σταματήσει. Η πολύκροτη δίκη καλύφθηκε εκτεταμένα από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, σε μια εποχή που τα κοινωνικά δίκτυα δεν είχαν καν γεννηθεί…





Phillip Spector

Ο εκκεντρικός παραγωγός της μουσικής βιομηχανίας με τις πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις, που συνεργάστηκε με προσωπικότητες-μύθους όπως ο Τζον Λένον, οι Beatles, οι Ramones, αλλά και ο Ike και η Tina Turner, καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλακής. Ο Spector το 2009 κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της ηθοποιού Lana Clarkson, που βρέθηκε νεκρή μέσα στην έπαυλή του στην Καλιφόρνια. Η πρώτη μάλιστα δίκη του 2007 έφτασε σε αδιέξοδο, με τους ενόρκους να μην καταλήγουν σε ετυμηγορία. Κι έτσι στην επανάληψη της δίκης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008, ο Spector κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της Clarkson το 2009, καταδικαζόμενος σε κάθειρξη 19 ετών στις πολιτειακές φυλακές της Καλιφόρνια. Στη φυλακή τού απαγόρευσαν μάλιστα να φορά τις υπερβολικές περούκες με τις οποίες συνήθιζε να εμφανίζεται.





Tim Allen

Πριν γίνει γνωστός ως Tim Taylor στο «Home Improvement», ως Jason Nesmith στο «Galaxy Quest» και ως Buzz Lightyear στην τριλογία «Toy Story», ο Tim Allen έκανε ό,τι μπορούσε για να βγάλει τα προς το ζην, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα έμπαινε στον δρόμο της παρανομίας. Το 1978 συνελήφθη στο Μίσιγκαν ως έμπορος ναρκωτικών, αφού στην κατοχή του βρέθηκε πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης. Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης δηλώνοντας ένοχος, αλλά η ποινή του μειώθηκε στα δύο χρόνια, καθώς κάρφωσε τα ονόματα άλλων εμπόρων ναρκωτικών.





Paul McCartney

Το γνωστό Σκαθάρι των Beatles είναι φανατικός υποστηρικτής της νομιμοποίησης της μαριχουάνας και η σχέση του μαζί της ξεκίνησε το 1964 όταν ο Bob Dylan σύστησε στους Beatles το ναρκωτικό σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, το 1980, ο McCartney πέρασε μία εβδομάδα στη φυλακή όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τόκιο καθώς προσπάθησε να εισάγει μισό κιλό μαριχουάνας στην Ιαπωνία. Όταν τον επισκέφτηκε ο βρετανός υποπρόξενος, τον ενημέρωσε ότι θα μπορούσε να μείνει στη φυλακή για 8 χρόνια. «Η πρώτη νύχτα στη φυλακή ήταν η χειρότερη. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Φοβόμουν την πιθανότητα να μην ξαναδώ την οικογένειά μου για πολλά χρόνια», είχε πει ο McCartney. Τελικά ο «έγκλειστος Νο 22», όπως τον αποκαλούσαν οι φύλακες, έμεινε στη «στενή» για λιγότερο από δύο εβδομάδες.



James Brown

Ο «νονός της σόουλ» τράβηξε την προσοχή των Μέσων πάνω του το 1988. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής ενός σεμιναρίου στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο James Brown μπήκε στην αίθουσα οπλισμένος. Στη συνέχεια πήρε το αμάξι του και κάπου εκεί ξεκίνησε η καταδίωξή του από την αστυνομία. Αν και τα τρία λάστιχά του έσκασαν από τους πυροβολισμούς των αξιωματικών, εκείνος δεν πτοήθηκε και συνέχισε να οδηγεί μέχρι που έπεσε σε ένα χαντάκι. Όταν τελικά συνελήφθη, αιτιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι ένιωθε να απειλείται από τους λευκούς αστυνομικούς. Ο δικαστής του επέβαλε 6,5 χρόνια φυλάκισης για διακεκριμένη επίθεση και μη συμμόρφωση με το σήμα των αστυνομικών να σταματήσει το αμάξι του. Τελικά παρέμεινε στο κελί για τρία χρόνια και ξέχασε τα μπλεξίματα μέχρι το 1998. Στο υπόλοιπο της ζωής του βέβαια συνελήφθη αρκετές φορές για ενδοοικογενειακή βία.





Ozzy Osbourne

Κανείς δεν θα έμενε έκπληκτος στην είδηση ότι ο Ozzy Osbourne έχει περάσει την πόρτα του κελιού, μιας και ο άγγλος τραγουδιστής της χέβι μέταλ και μέλος των Black Sabbath έχει μπει στον κακό δρόμο από μικρός. Το 1966 συνελήφθη καθώς έκλεψε αντικείμενα μεγάλης αξίας από ένα κατάστημα στην Αγγλία. Και μάλιστα δεν περιορίστηκε να το κάνει άπαξ, αλλά μπήκε στο ίδιο κατάστημα τρεις φορές, ενώ στην τελευταία δεν έβαλε καν γάντια και άφησε έτσι παντού τα αποτυπώματά του. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 50 περίπου ευρώ, αλλά ο Ozzy δεν είχε τα χρήματα και ο πατέρας του αρνήθηκε να του τα δώσει. Έτσι έμεινε στη φυλακή για τρεις μήνες. Έχει επίσης συλληφθεί αρκετές φορές για κατοχή και χρήση ναρκωτικών, αλλά και γιατί ουρούσε σε δημόσιο χώρο!





Danny Trejo

Ο Danny Trejo είναι γνωστός για τους σκληροτράχηλους και κακούς χαρακτήρες που έχει παίξει σε χολιγουντιανές ταινίες, όπως τα «Spy Kids», «Once upon a time in Mexico» και «Machete». Από το 1960 άρχισε να μπαινοβγαίνει στη φυλακή μετρώντας συνολικά 11 χρόνια εγκλεισμού για χρήση ναρκωτικών και ένοπλες ληστείες, αν και υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τις χρονολογίες που είχε φυλακιστεί. Όταν ήταν κρατούμενος στη φυλακή San Quentin, έγινε πρωταθλητής πυγμάχος μεταξύ των τροφίμων στους αγώνες που διοργανώνονταν. Μετά την αποφυλάκισή του αποφάσισε να σπουδάσει, αλλά τα παράτησε μετά το πρώτο εξάμηνο. Αργότερα εντάχθηκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το 2011 ανακοίνωσε ότι είναι «καθαρός» εδώ και 42 χρόνια.



Yasmine Bleeth

Η όμορφη ναυαγοσώστρια του «Baywatch» της δεκαετίας του ’90, που το σώμα της καθήλωνε στην τηλεόραση τα αντρικά βλέμματα, φαίνεται πώς δεν αρκέστηκε μόνο στη φήμη της για να απασχολήσει τα Μέσα και να γίνει γνωστή. Η Yasmine Bleeth συνελήφθη το 1990 ενώ οδηγούσε σε δρόμο του Ντιτρόιτ υπό την επήρεια ναρκωτικών. Η αστυνομία βρήκε μέσα στο όχημα κοκαΐνη, ενώ περισσότερα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε. Η γνωστή ηθοποιός κατέληξε στη φυλακή μόνο για ένα βράδυ, ενώ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή με αναστολή και 100 ώρες κοινωνικής εργασίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.