Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

“Έφυγε” η ηθοποιός Φάτεν Χαμάμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Αιγύπτια ηθοποιός Φάτεν Χαμάμα, μία μορφή του αραβικού κινηματογράφου και πρώην σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Ομάρ Σαρίφ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 ετών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιος της.



Ο Τάρεκ Σαρίφ, καρπός της ένωσής της με τον Ομάρ Σαρίφ, δεν διευκρίνισε τις αιτίες του θανάτου της, όμως το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε πως "η μεγάλη κυρία της αραβικής οθόνης", όπως είχε χαρακτηριστεί, υπέφερε "από ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας που προκάλεσε τον θάνατό της".

Σύμφωνα με το Mena, "εδώ και πολλές εβδομάδες είχε ένα πρόβλημα υγείας που κατέστησε αναγκαία τη μεταφορά της στο νοσοκομείο" προτού επιστρέψει στη συνέχεια στην οικία της.

Η Χαμάμα δεν ήταν ακόμη δέκα ετών όταν ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον κινηματογράφο. Έπαιξε σε περισσότερες από εκατό ταινίες και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους μεγαλύτερους Αιγύπτιους σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων ο Γιούσεφ Σαχίν.

Συμπρωταγωνίστησε πολλές φορές με τον πρώην σύζυγό της Ομάρ Σαρίφ, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ προκειμένου να την παντρευτεί. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο στη συνέχεια, ενώ ο ηθοποιός, που ήταν ήδη διάσημος στην Αίγυπτο, ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλυγουντ.

Όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Ομάρ Σαρίφ να τη χαρακτηρίζει ως τον μοναδικό έρωτα της ζωής του.

Η σταδιοδρομία της Φάτεν Χαμάμα, μίας από τις φυσιογνωμίες της χρυσής εποχής του αιγυπτιακού κινηματογράφου, έφθασε στο απόγειό της μεταξύ των ετών 1950-1970.

Έπαιξε εξίσου καλά τόσο σε ρομαντικές κωμωδίες, κυρίως με τον "κρούνερ" του αραβικού τραγουδιού, τον διάσημο Αμπντέλ Χαλίμ Χάφεζ, όσο και σε στρατευμένες ταινίες, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και καταγγέλλοντας τις κοινωνικές ανισότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.