Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πλημμύρισαν και τα φράγματα στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κακοκαιρία, αποκλεισμοί, προβλήματα… Αυτή είναι η μια όψη της έντασης με την οποία χτύπησε ο καιρός την Κρήτη αλλά υπάρχει και η ευεργετική πλευρά.

Οι τεράστιες ποσότητες νερών που έχουν πέσει από τις βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τα χιόνια θα αναζωογονήσουν το επόμενο διάστημα τη φύση.

«Φυσικά η μια όψη είναι τα προβλήματα, αλλά η άλλη είναι η θετική πλευρά την οποία την έχουμε ανάγκη» λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ.Λευτέρης Κοπάσης.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου δεκαήμερου έχουν ενισχύσει σημαντικά τα αποθέματα των φραγμάτων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο το Ρέθυμνο και τα Χανιά».
Ακόμη και ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει τις διάφορες που υπάρχουν όλο αυτό το διάστημα- από την… ξηρασία σχεδόν των προηγούμενων εβδομάδων μέχρι την… ευλογία των τελευταίων 24ωρων.

«Πιο συγκεκριμένα στον Αποσελέμη εκτιμάται ότι η στάθμη έχει ανέλθει κατά 1,5 μέτρο που ισοδυναμεί με 1εκ m3, (ακριβή στοιχεία θα έχουμε τις επόμενες μέρες που θα αποκατασταθεί η πρόσβαση), διπλασιάζοντας έτσι την ποσότητα του νερού που είναι ήδη αποθηκευμένη, η οποία παρόλα αυτά παραμένει μικρή σε σχέση με τα 27 εκ m3 χωρητικότητας του φράγματος» τονίζει ο κ.Κοπάσης


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.