Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εγκυμοσύνη & Σεξ: Οι καλύτερες στάσεις για κάθε τρίμηνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η σεξουαλική δραστηριότητα ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει αποδειχθεί πως έχει θετικά οφέλη τόσο για τη μέλλουσα μητέρα όσο και για το έμβρυο», δηλώνει η Kecia Gaither, γυναικολόγος στο ιατρικό κέντρο Montefiore Medical Center.

"Το σεξ είναι γνωστό ότι απελευθερώνει ενδορφίνες και την ωκυτοκίνη, αλλιώς γνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης», χαρίζοντας τη χαλάρωση και μια αίσθηση ευεξίας", δηλώνει η ίδια.

Εκτός αυτού, το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αφού ανεβαίνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων στο σώμα, αυξάνεται η προγεστερόνη καθώς και η ροή του αίματος στην περιοχή της πυελού, εξού και οι δυνατοί οργασμοί!

Κάποια όμως ζευγάρια θεωρούν άβολο να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια των εννέα αυτών μηνών ενώ κάποια άλλα δεν το κάνουν σωστά. Σε γενικές πάντως γραμμές πάντως θα πρέπει να αποφεύγετε το σεξ ενώ στηρίζεστε στην πλάτη σας στο τέλος του δευτέρου τριμήνου και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της κύησης. Επίσης το πρωκτικό σεξ δεν είναι ασφαλές καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εδώ είναι πάντως, σύμφωνα με την Gaither, επτά στάσεις φιλικές προς την εγκυμοσύνη.

Πρώτο τρίμηνο

Ψαλίδι


Η στάση αυτή είναι εύκολη και για τους δύο συντρόφους, είναι απαλή και επιτρέπει την ήπια και αργή διείσδυση, ιδανική για εγκύους.

Στην άκρη του κρεβατιού/καναπέ


Αν σας αρέσει η ιεραπόστολική στάση αλλά δεν βολεύεστε εξαιτίας της κοιλιάς που μεγαλώνει, αυτή η θέση είναι η ιδανική αφού το βάρος του συντρόφου σας δεν πέφτει πάνω σας. Ξαπλώστε στην άκρη του καναπέ, με τον σύντροφό σας όρθιο στο πάτωμα και τα πόδια σας στον αέρα, να τα κρατά ο σύντροφός σας ή τυλιγμένα γύρω του. Να θυμάστε, όμως, ότι αυτή η στάση είναι καλή μέχρι να συμπληρωθούν οι 20 εβδομάδες κύησης.

Δεύτερο τρίμηνο

Doggy style

Είναι ιδανική στάση για τους πόνους στη μέση. Γονατίστε πάνω στον καναπέ, είτε με την κοιλιά σας να κοιτάζει την πλάτη του καναπέ και τα χέρια να στηρίζονται σε αυτήν. Αφήστε τον σύντροφό σας να διεισδύσει από πίσω. Εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε πόνο στην πλάτη σας κατά τη διάρκεια του σεξ, στηρίξτε το στήθος σας σε μερικά μαξιλάρια

Κουταλάκια

Ξαπλώστε κολλητά ο ένας στον άλλον, με την πλάτη σας να ακουμπά το στέρνο του συντρόφου σας και αφήστε τον να διεισδύσει. Μπορείτε να έχετε ένα μαξιλάρι στα γόνατα ώστε να μην πιέζεται η κοιλίτσα σας.
Τρίτο τρίμηνο

Η καουμπόισσα

Το καλό σε αυτή τη στάση είναι ότι έχετε εσείς τον έλεγχο. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε το ρυθμό και το βάθος ενώ παράλληλα ο σύντροφός σας θα έχει άμεση πρόσβαση στο στήθος σας, που είναι τώρα πιο ευαίσθητο από ποτέ.

Κουταλάκια
Και πάλι, αφού είναι μια πολύ βολική στάση επειδή δεν πιέζει το έμβρυο αλλά ούτε και την λεκάνη σας και σας επιτρέπει να ελέγξετε το βάθος της διείσδυσής.

Στοματικό
Τέλος και αφού η κοιλιά σας έχει πλέον μεγαλώσει τόσο που δεν σας επιτρέπει να κάνετε και πολλά πράγματα, να θυμάστε ότι πάντα υπάρχει και το στοματικό σεξ.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.