Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα αντιμετωπίσω ένα επώδυνο νευροκαβαλίκεμα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα νευροκαβαλίκεμα στο λαιμό μπορεί να ποικίλει σε σοβαρότητα και να προκαλέσει από ήπια έως σοβαρή δυσκαμψία καθώς και οξύ πόνο . Η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει και να μην χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό θεραπευτή.

Σας παρουσιάζουμε μερικές κοινές μεθόδους που θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο:

Χρησιμοποιήστε κάποιο παυσίπονο το οποίο βέβαια θα σας προσφέρει προσωρινή ανακούφιση

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως αυτά μειώνουν το πρήξιμο και τελικά ανακουφίζουν από τον πόνο

Μπορείτε επίσης να εφαρμόστε τόσο κρύα όσο και ζεστά επιθέματα. Για καλύτερα αποτελέσματα , θα πρέπει να τα τοποθετείτε εναλλάξ. Αρχίστε εφαρμόζοντας ένα πακέτο πάγου για 7 έως 20 λεπτά (ο πάγος να μην εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα). Το κρύο μειώνει τη φλεγμονή, και πρέπει να εφαρμόζεται πρώτα και έπειτα μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό ντους, να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ζεστό νερό, ή να χρησιμοποιήσετε μια θερμοφόρα στο πίσω μέρος του λαιμού σας.

Μπορείτε επίσης να μειώσετε όποια δραστηριότητα για λίγες μέρες και να αποφύγετε την έντονη άσκηση, το τρέξιμο, το ποδόσφαιρο ή την άρση βάρους. Θα σας ανακουφίσει επίσης αν ξαπλώνετε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να ξεκουράζεται το λαιμό σας.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε ένα απαλό μασάζ στο πίσω μέρος του λαιμού σας, για 3 περίπου λεπτά. Μην εφαρμόζετε έντονη πίεση και σταματήστε αμέσως αν πονάτε περισσότερο

Βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια σας δεν είναι τόσο ψηλά ώστε να χρειάζεται να λυγίζετε το λαιμό σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι τόσο χαμηλά που δεν σας προσφέρουν καμία υποστήριξη.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.