Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Οι Διευθυντές δεν έχουν δικαίωμα να κλείσουν τα σχολεία λόγω καιρικών συνθηκών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενημερώνουν το Δήμο και παίρνουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.
Με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων το newsbeast.gr παραθέτει απόσπασμα σχετικής ενημερωτικής οδηγίας της Διεύθυνσης Αθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας που υπενθυμίζει ότι την αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με το Νόμο 3852/ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010 στο Κεφ ΣΤ΄ άρθρο 94, την έχουν πλέον οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη.

Οι Διευθυντές-ντριες των Σχολείων ενημερώνουν το Διευθυντή Εκπ/σης και το Δήμο για την κατάσταση των διδακτηρίων τους, και υποβάλουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Δεν έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν ή να κλείσουν τα Σχολεία τους.

Οι Διευθυντές οφείλουν να πάρουν προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αποφυγή ατυχημάτων και ζημιών στα σχολεία τους.

Παραθέτουμε και ορισμένα χωρία άρθρων του νόμου:

Άρθρο 94 ν. 3852 Πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων
Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου.

Άρθρο 186 ν.3852 Αρμοδιότητες Περιφερειών
Η διακοπή μαθημάτων, λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου στη χωρική αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Στο ίδιο ενημερωτικό παρακαλούνταν λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, οι Διευθυντές – ντριες Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων των Δήμων, να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Δήμους και τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους, προκειμένου να μεριμνήσουν για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.