Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Στο «μικροσκόπιο» του ΣτΕ η κυβέρνηση για τους ενστόλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης εξετάζει αν το υπ. Οικονομικών... συμμορφώθηκε με την απόφαση.

Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο, συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει αν η Κυβέρνηση, μετά την προσθεσμία που είχε θέσει το δικαστήριο, συμμορφώθηκε ή όχι στις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε τέσσερα πρακτικά (10-13/2014) με τα οποία τέθηκε προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί προς την τελεσίδικη κι αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους ενστόλους όλων των Σωμάτων.

Το δίμηνο αυτό παρατάθηκε, καθώς κατατέθηκαν στο ΣτΕ και νέες αιτήσεις μη συμμόρφωσης και από άλλες Ενώσεις ενστόλων.

Στην σημερινή διάσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών έδωσαν ασαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν από τους δικαστές, ενώ οι εκπρόσωποι των ενστόλων τάχθηκαν με τις θέσεις των επίμαχων τεσσάρων πρακτικών της Επιτροπής Συμμόρφωσης.

Την τριμελή επιτροπή, εκτός από τον κ. Ρίζο, την απαρτίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Παναγιώτα Καρλή (η τελευταία είναι εισηγήτρια της υπόθεσης).

Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Συμμόρφωσης στα επίμαχα τέσσερα πρακτικά του περασμένου Σεπτεμβρίου υπογράμμιζε, μεταξύ των άλλων, ότι θα αποτελούσε αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας η αναδρομική αύξηση των αποδοχών των ενστόλων στο προ της 1ης Αυγούστου 2012 καθεστώς, δεν συνιστά νόμιμο εμπόδιο για την συμμόρφωση προς την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους, αλλά ούτε σημαίνει ότι δεν μπορούσε η Κυβέρνηση να δρομολογήσει τη διαδικασία της επιστροφής των αποδοχών και την αποκατάσταση του μισθολογίου τους.

Σε όλους τους εκπροσώπους δόθηκε προθεσμία έως την 15η Ιανουαρίου να καταθέσουν υπομνήματα και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν τα σχετικά πρακτικά της Επιτροπής Συμμόρφωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.