Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Διορισμός εκπαιδευτικών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο νόμος δεν αφήνει περιθώριο επέκτασης του 24μηνου.

Αρνητικό είναι το Υπουργείο Παιδείας στη διεύρυνση του 24μηνου και στην ένταξη σε αυτό εκπαιδευτικών με λιγότερους μήνες προϋπηρεσίας αφού η ρητή διατύπωση της διάταξης που διέπει τον πίνακα του 24μηνου θέτει την 24μηνη προϋπηρεσία ως ελάχιστο όριο για την ένταξη στον οικείο πίνακα και ως εκ τούτου δεν υφίσταται περιθώριο επέκτασής της σε εκπαιδευτικούς που έχουν συγκεντρώσει λιγότερους από 24 μήνες προϋπηρεσίας.

Όσον αφορά τη δυνατότητα διορισμού επιλαχόντων όπως συμβαίνει σε άλλους φορείς του δημοσίου γεγονός που προβλέπεται από το νόμο 4210 ο υπουργός Παιδείας δηλώνει σε γραπτή του απάντηση ότι στη ρύθμιση αυτή δε συμπεριλαμβάνεται το εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να συγχέεται με την ειδική για τους διορισμούς εκπαιδευτικών διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 5 του Ν.3687/2008 όπως ισχύει δυνάμει της παρ.9 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 σύμφωνα με την οποία η επιτυχία σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ ορίζεται ως προϋπόθεση για ένταξη σε πίνακα υποψηφίων διοριστέων του πίνακα 24μηνου.

Για σημειώσουμε ότι η παράγραφος του Ν.3687/2008 αναφέρεται στο 24μηνο ως κατηγορία διορισμού, σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, και με σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία ενώ στο χωρίο του 3848 ορίζεται ότι ο πίνακας του 24μηνου ισχύει μέχρι την κατάρτιση του πρώτου πίνακα που θα δημιουργηθεί με βάση τα όσα ισχύουν με το νόμο 3848.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα το έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Ταλιαδούρος ο οποίος ανέφερε στο κείμενό του ότι ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ είναι ένα έργο χρονοβόρο και κοστοβόρο και από τη στιγμή που υπάρχουν επιτυχόντες με λιγότερους από 24 μήνες υπηρεσίας αλλά και ο νόμος 4210, που προβλέπει την κάλυψη των κενών από επιτυχόντες παλιότερων διαγωνισμών, είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς για τη δυνατότητα άντλησης εκπαιδευτικών από αυτή τη δεξαμενή των εκπαιδευτικών ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 15.000 αφού οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη παιδαγωγική επάρκεια και προϋπηρεσία ως αναπληρωτές.

Ο κ. Ταλιαδούρος ζητούσε να μάθει τις προθέσεις του Υπουργείου ως προς τη δυνατότητα εξέτασης της πρόσληψης επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ με λιγότερους από 24 μήνες προϋπηρεσίας συμπληρωματικά με τους 15.000 που προγραμματίζει να διορίσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.