Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μαζεύουν υπογραφές κατά του νομοσχεδίου για τα δάση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολίτες και περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την απόσυρσή του.

Άμεση ήταν η αντίδραση των πολιτών στην αιφνιδιαστική κίνηση του υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να φέρει στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νομοσχέδιο που αφορά τις δασικές εκτάσεις.

Πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους και χαρακτηρίζουν ως «δασοκτόνο» το νομοσχέδιο, με το οποίο διευκολύνονται οι αποχαρακτηρισμοί δασών και δασικών εκτάσεων, αλλά και νομιμοποιούνται πρόσφατες (έως το 2007) παράνομες εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων για γεωργική χρήση, και ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία να αποσυρθεί.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ηλεκτρονική συλλογή 50.000 υπογραφών μέσω της πλατφόρμας Avaaz, αντιδρώντας στο επίμαχο νομοσχέδιο. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί κάτι λιγότερο από 40.000 ψήφοι.

Εάν θέλετε να λάβετε μέρος στη ψηφοφορία κάνετε πατήστε εδώ.


Ολόκληρη η ανακοίνωση στη διαδικτυακή πλατφόρμα συλλογής υπογραφών Avaaz έχει ως εξής:

«Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για να χαρίσει τα πολύτιμα δάση μας σε καταπατητές, ενώ τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος. Μόνο ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης από εμάς τους πολίτες μπορεί να σταματήσει το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της χώρας μας που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.

Αν αύριο το νομοσχέδιο ψηφιστεί απ΄τη Βουλή, εκτιμάται πως θα νομιμοποιηθούν τεράστιες εκτάσεις καταπατημένου δάσους – αλλά επίσης θα ανοίξει το δρόμο για νέες καταπατήσεις. Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και Ν. Ταγαράς έχουν την πολιτική δύναμη να αποσύρουν το δασοκτόνο νομοσχέδιο, αλλά ελπίζουν ότι με όλα τα μάτια στραμμένα στην εκλογή του νέου Προέδρου, το σχέδιό τους θα περάσει απαρατήρητο. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι δύο Υπουργοί σ’αυτή την προεκλογική περίοδο εντυπώσεων είναι μια δημόσια κατακραυγή που θα ξεσκεπάσει το σκάνδαλο. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν!

Μας μένουν μόνο 24 ώρες – αν χιλιάδες από εμάς ενώσουμε τις φωνές μας τώρα και δημιουργήσουμε ένα κύμα αντίδρασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα τραβήξουμε την προσοχή των ΜΜΕ και θα αποδείξουμε στους Υπουργούς πως το ξεπούλημα των δασών μας θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος και για τους ίδιους και για τα κόμματά τους. Η δύναμή μας είναι στον αριθμό μας. Υπόγραψε για την προστασία των δασών μας στα δεξιά και διάδωσέ το σε φίλους και γνωστούς – μέλη και συνεργάτες του Avaaz θα παραδώσουν τις υπογραφές στη Βουλή και μπροστά στα ΜΜΕ.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.