Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το «Κύκνος 1»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πλοίο θα καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Το εκπαιδευτικό πλοίο ΚΥΚΝΟΣ 1 εντάχθηκε σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναύσταθμου Σαλαμίνας/Αμφιάλη, στην περιοχή ευθύνης Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Το πλοίο, δωρεά από τον πρόεδρο του ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδου», εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη, θα καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και ανάδοχος του πλοίου ήταν η Αικατερίνη Ντουλάκη-Λασκαρίδου.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τη μεγάλη προσφορά του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδου» στο Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να βρουν μιμητές αλλά κυρίως αποτελούν δημιουργία παραδείγματος προς όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα, η πατρίδα, η κοινωνία βρίσκονται υπεράνω οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων και εγωισμών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά, ώστε το εθνικό αμυντικό σύστημα να αποτελεί αδιαμφισβήτητο μηχανισμό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής.

«Οφείλουμε σήμερα να διατηρούμε το αξιόμαχο και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέγιστο επίπεδο. Το τόξο αστάθειας από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μέση Ανατολή δεν επιτρέπει πειραματισμούς στην Ελλάδα του σήμερα» παρατήρησε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τη συνεισφορά των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά «στην ελπίδα για ένα καλύτερο συνολικό αύριο». Αναφέρθηκε δε στην ευχαριστήρια επιστολή των 600 εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας προς τον ίδιο για την τροπολογία με την οποία διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων Σούπερ Βίτα, και η καταβολή των δεδουλευμένων σε αυτούς, κάτι που, όπως είπε, συνιστά υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας απέναντι τους.

«Νομίζω ότι το ελληνικό κράτος στέκεται δίπλα στη ναυπηγική του βιομηχανία. Συνιστά για τη χώρα μία μεγάλη ευκαιρία, που από λανθασμένους χειρισμούς πολλών -δεν είναι ώρα να αναφερθώ σε αυτό - απωλέστηκε στο παρελθόν. Όμως, έχουμε ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, ένα εκπαιδευμένο ανθρώπινο προσωπικό και θα είναι κρίμα, αν η πατρίδα και η κοινωνία δεν μπορέσει να επενδύσει σε αυτό στο μέλλον» τόνισε καταληκτικά.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.