Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πράσινο φως για την εκμετάλλευση της Κασσιώπης από το ΣΤΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απορρίφθηκε η προσφυγή των κατοίκων που υποστήριζαν ότι η έκταση είναι οικότοπος.

«Ναι» στην εκμετάλλευση της περιοχής Κασσιώπη στην Κέρκυρα είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγοντας το δρόμο για την αξιοποίηση περίπου 447 στρεμμάτων, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι δεν προσκρούει στη διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της περιοχής Ερημίτης της Κασσιώπης Κέρκυρα.

Με την απόφαση της η Ολομέλεια απέρριψε ως αβάσιμη προσφυγή κατοίκων
οι οποίοι υποστήριζαν ότι η επίμαχη έκταση είναι οικότοπος και συνιστά «οικολογικό διάδρομο».

Οι σύμβουλοι επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η εν λόγω περιοχή δεν έχει υπαχθεί στο δίκτυο προστασίας NATURA, αλλά και το επίμαχο προεδρικό διάταγμα δεν προσκρούει στην Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, στην Σύμβαση της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου Θαλάσσης, την οδηγία για την προστασία του τοπίου και την Ελληνική νομοθεσία.

Στην περιοχή της Κασσίπωπης πρόκειται να δημιουργηθούν παραθεριστικοί και τουριστικοί χώροι, να ανεγερθούν ξενοδοχεία, παραθεριστικές κατοικίες, να κατασκευαστούν μαρίνες, αγκυροβόλια, καταφύγια τουριστικών σκαφών, ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις γκολφ. γήπεδα, γυμναστήρια, εμπορικά καταστήματα, κέντρα αναζωογόνησης (spa), χώροι συνάθροισης κοινού (κινηματογράφοι, θέατρα, κ.λπ.), ακίνητα μικτών χρήσεων, κ.ά. Συνολικά θα ανεγερθούν κτίρια 36.400 τετραγωνικών μέτρων .

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τμήμα της έκτασης, 7,2 περίπου στρεμμάτων υπάρχει ναυτικό οχυρό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.