Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οι πιο ξεχωριστές διαδρομές με τελεφερίκ στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θαυμάστε από ψηλά τοπία που κόβουν την ανάσα.

Λένε πως η θέα από ψηλά είναι ο,τι καλύτερο για ένα ταξιδιώτη. Ωστόσο η θέα από μια ωραία βεράντα, έστω και στο πιο ψηλό κτίριο του κόσμου, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα εντυπωσιακά τελεφερίκ σε ορισμένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Γης.

Απολαύστε τη βόλτα σας σε ένα από αυτά, προσθέτοντας μια ακόμα μοναδική εμπειρία στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις!

Huashan Cableway, Shaanxi, Κίνα



Σε ένα από τα πιο επικίνδυνα βουνά στην Κίνα, οι πέντε ιερές κορυφές του όρους Huashan προσφέρουν ακόμη και στους πιο έμπειρους ορειβάτες μια σοβαρή πρόκληση. Για να φτάσουν στη βόρεια κορυφή, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περπατήσουν περίπου 1.600 μέτρα σε μια σχεδόν κάθετη διαδρομή, ενώ οι δυτικές κορυφές αγγίζουν τα 2.042 μέτρα.

Ευτυχώς για εκείνους που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν αυτή την απαιτητική ανάβαση, υπάρχουν τα, που έχουν εγκατασταθεί σε καίρια σημεία, μεταφέροντας τους επισκέπτες ανάμεσα στις δύο κορυφές, προσφέροντας ταυτόχρονα θέα που κόβει την ανάσα.

Grindelwald-Mannlichen Gondola Cableway, Ελβετία



Μεταφέροντας αρχικά τους σκιέρ των Ελβετικών Άλπεων στην ύψους περίπου 2.300 μέτρων κορυφή Mannlichen, σήμερα αυτό το τελεφερίκ εξυπηρετεί μέχρι 900 επιβάτες ανά ώρα από το Grindelwald καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ολόκληρη η διαδρομή έχει μήκος 5 χλμ και προσφέρει εκπληκτική θέα από ψηλά στην περιοχή Bernese Oberland όλες τις εποχές του χρόνου. Το κόστος μετ 'επιστροφής ξεκινά από € 26.

Table Mountain Aerial Cableway, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική



Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Αφρικής, το Table Mountain Aerial Cableway έχει προσελκύσει πάνω από 23 εκατομμύρια επισκέπτες από τη στιγμή που άνοιξε το 1928. Στο ανώτερο σημείο του, στο οροπέδιο Table Mountain, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα στο Κέιπ Τάουν και τον κόλπο Bay.

Το καλύτερο από όλα; Κατά τη διάρκεια της ανόδου και καθόδου, ​​το τελεφερίκ περιστρέφεται 360 μοίρες, παρέχοντας μια πραγματικά πανοραμική εμπειρία.

Sugarloaf Mountain, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία



Αυτή η βόλτα με το τελεφερίκ πάνω από το Ρίο χωρίζεται σε δύο διαφορετικά στάδια. Το πρώτο σε ύψος 220 μέτρων από την Κόκκινη Παραλία (Praia Vermelha) ως το Morro da Urca και το δεύτερο ως το όρος Sugarloaf.
Από κάτω σας θα δείτε τις διάσημες παραλίες της πόλης, αλλά και τους αναρριχητές που ανεβαίνουν στο Sugarloaf και τα άλλα κοντινά βουνά.

Ngong Ping Cable Car, Νησί Λαντάου, Χονγκ Κονγκ



Αυτό το πανέμορφο 6,5 χιλιομέτρων τελεφερίκ είναι το πρώτο του είδους του στο Χονγκ Κονγκ. Οι επιβάτες διασχίζουν τον κόλπο Tung Chung πριν κατευθυνθούν προς τη Βόρεια Lantau κατά τη διάρκεια της 25λεπτης διαδρομής, που προσφέρει θέα στη νότια Σινική θάλασσα.

Για τους πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες, υπάρχει και η μοναδική Crystal Cabin, με τον γυάλινο πάτο για μια ξεχωριστή εμπειρία.

Teleferico de Merida / Mukumbari, Merida, Βενεζουέλα



Το μακρύτερο και ψηλότερο τελεφερίκ στον κόσμο, διανύει περίπου 13 χλμ σε τέσσερα στάδια, φθάνοντας τα 4.754 μέτρα υψόμετρο και προσφέρει εκπληκτική θέα στις χιονισμένες κορυφές των Άνδεων.
Παρά το γεγονός ότι έκλεισε το 2008 για ανακαίνιση, αναμένεται να ανοίξει και πάλι στο τέλος του 2014 με το νέο όνομα Mukumbari, που σημαίνει ο τόπος όπου γεννήθηκε ο ήλιος.

Banff Gondola, Μπανφ, Καναδάς



Το τελεφερίκ Banff προσφέρει υπέροχη θέα σε έξι οροσειρές, την κοιλάδα Bow και την γραφική πόλη από κάτω. Η οκτώ λεπτών διαδρομή οδηγεί τους επισκέπτες στην κορυφή του βουνού Sulphur, όπου μπορούν να απολαύσουν το γεύμα ή το δείπνο τους στον ουρανό ή να επισκεφθούν το μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την κορυφή του σταθμού.

Skyline Queenstown, Κουίνσταουν, Νέα Ζηλανδία



Το πιο απότομο τελεφερίκ στο νότιο ημισφαίριο, το Skyline Queenstown είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους λάτρεις της αδρεναλίνης. Από αυτό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα 460 μέτρα πάνω από τη λίμνη Wakatipu στο δρόμο προς την κορυφή Bob, όπου βρίσκεται και το πρώτο πάρκο ποδηλάτου στον κόσμο, που εξυπηρετείται από τελεφερίκ. Στο Queenstown Bike Park προσφέρονται πάνω από 24 διαδρομές ορεινής ποδηλασίας.

Palm Springs Aerial Tramway, Palm Springs, Καλιφόρνια



Ανεβείτε τα βράχια στο φαράγγι Chino με το μεγαλύτερο περιστρεφόμενο εναέριο τραμ στον κόσμο. Η διαδρομή 10 λεπτών μεταφέρει τους ταξιδιώτες από το σταθμό Valley στον σταθμό Mountain, σε υψόμετρο περίπου 2.590 μέτρων.

Gulmarg Gondola, Jammu και Kashmir, Ινδία



Αυτό το τελεφερίκ σε δύο στάδια οδηγεί τους επιβάτες του από και προς το όρος Kongdoori Mountain, το οποίο έχει υψόμετρο σχεδόν 4.267 μέτρα.

Το μεγαλύτερο τελεφερίκ της Ασίας είναι δημοφιλές στους σκιέρ και τους λάτρεις του snowboard, αφού στον σταθμό Kongdoori Valley θα βρουν φρέσκο χιόνι.

Προσφέρεται ακόμα και μια προαιρετική δαιδρομή, που ξεναγεί τους επισκέπτες πάνω από τα σύννεφα στη κορυφή των βουνών Afarwat.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.