Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Άνοιξε το νέο ορόσημο του Παρισιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Frank Gehry.

Μια από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις στον χώρο του πολιτισμού, το νέο μουσείο τέχνης της Πόλης του Φωτός, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό αναδεικνύοντας τις «ευαισθησίες» ενός από τους πιο διάσημους οίκους μόδας, στον κόσμο της τέχνης.

Το Fondation Louis Vuitton, η φιλανθρωπική πλευρά του ομίλου των ειδών πολυτελείας ανοίγει ένα 41.441 τετραγωνικών ποδιών μουσείο τέχνης στο Παρίσι, με σκοπό να μοιραστεί τις πολιτιστικές αξίες του με το ευρύ κοινό.

Σχεδιασμένο από διάσημο αρχιτέκτονα Frank Gehry για περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια, το εντυπωσιακό κτίριο θα φιλοξενεί δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές έργων τέχνης της εταιρείας, καθώς και προσωρινές εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, το μουσείο θα διαθέτει εκθέσεις εμπνευσμένες από την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του κτηρίου.

Το ίδιο το κτήριο έχει ισάξια πολιτιστική συνεισφορά με την τέχνη, που περιέχει, αφού ο Gehry, ένας από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες του κόσμου, είναι διάσημος για το σχεδιασμό αντισυμβατικών πολιτιστικών κέντρα, που προσελκύουν πλήθος κόσμου, όπως το μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και το Walt Disney Concert Hall στο Λος Άντζελες.

Ήδη το κτήριο αναφέρεται ως «γυάλινο πτηνό» ή και «παγόβουνο» από το κοινό, ενώ ο αρχιτέκτονας αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε από την κλασική παριζιάνικη αρχιτεκτονική με γυαλί, όπως αυτή του Grand Palais.

Στόχος του είναι να προκαλεί την αίσθηση της κίνησης, θυμίζοντας τον άνεμο, που κινεί τα πανιά ενός πλοίου. Μάλιστα, λόγω της χρήσης του γυαλιού, το κτίριο αλλάζει χαρακτήρα όλη την ημέρα.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.