Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα γιατρός από τη Σιέρα Λεόνε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα.

Ένας χειρουργός από τη Σιέρα Λεόνε που είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς νοσεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα μεταφέρθηκε αεροπορικώς στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη χώρα της δυτικής Αφρικής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα.

Ο 44χρονος δρ Μάρτιν Σαλια μόνιμος κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών «έφτασε με ασφάλεια στην Ομάχα» της Νεμπράσκα, ανέφερε το νοσοκομείο στο Twitter. Ο γιατρός ο οποίος εργαζόταν σε νοσοκομείο στο Φριτάουν της Σιέρα Λεόνε είναι ο πρώτος ασθενής από αυτή τη χώρα της δυτικής Αφρικής που μεταφέρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχουν νοσηλευτεί συνολικά οκτώ κρούσματα ης θανατηφόρου νόσου. Μόνο ένας πολίτης από τη Λιβερία πέθανε από Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι άλλοι οκτώ ασθενείς θεραπεύτηκαν.

Το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα είναι ένα από τα λίγα νοσηλευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για την θεραπεία της νόσου Έμπολα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η επιδημία έχει σκοτώσει 5177 ανθρώπους σε οκτώ χώρες ενώ συνολικά τα κρούσματα είναι περισσότερα από 14.400.

Μόνο στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 1.187 θάνατοι και συνολικά 5.586 κρούσματα έως τις 11 Νοεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.