Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Πέρα από τα Σύνορα: Μία παράσταση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 έως 19:45 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο θα πραγματοποιηθεί μία ενδιαφέρουσα όπως προμηνύεται, εκδήλωση με τίτλο “Πέρα από τα Σύνορα”. Η εκδήλωση έχει το συμβολικό τίτλο «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ» μετέχουν άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο και Αρτιμελή Άτομα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Κλινική Αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, το Σύλλογο Φίλων της Κλινικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, το Danςarte Κέντρο Χορού και Τεχνών της Τατιάνας Λοβέρδου, το Χοροθέατρο Δαγίπολη και την Χορωδία Επτανησίων Πάτρας.

Υποστηρικτές της Εκδήλωσης είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Τομέας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, η Ένωση Κοινωνικών Φορέων “Πυλώνες Αλληλεγγύης, η ΤΙΤΑΝ και το τυπογραφείο Κατριβέσης.

Η Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού είναι αυτοτελής Πανεπιστημιακή Κλινική και ιδρύθηκε επίσημα το 2010 (ΦΕΚ 1091, 19.7.2010) στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο πεδίο της Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού.

Η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε εξ ολοκλήρου από τον καταξιωμένο ναυπηγό μηχανικό Δημήτριο Σφήκα με την υποστήριξη της συζύγου του Βέρας Σφήκα, Πρόεδρο της Γερμανικής σχολής στην Αθήνα. Παραδόθηκε στην πολιτεία έτοιμο για λειτουργία το 2011 με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και τα πρότυπα των πανεπιστημίων Μονάχου και Αμβούργου.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€, ενώ για ανέργους – φοιτητές & ΑμεΑ 5€ και θα διατίθενται:
1) από την Κλινική Αποκατάστασης του Π.Γ.Ν.Πατρών από 8:00-14:00
2) από 26-11-2014 στο Βιβλιοπωλείο “DISCOVER” και στο Εμπορικό Περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας στην Πλατεία Γεωργίου
(πρωί 10:00πμ-13:00μμ και απόγευμα 18:00-21:00).

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Κλινικής Αποκατάστασης Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Συλλόγου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.rehaupatras.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18:00 – Χαιρετισμοί
18:15 - “Δοκιμή 1 ”: Εργαστήριο κίνησης για άτομα με κινητική αναπηρία και χωρίς κινητική αναπηρία στο πλαίσιο του Unlimited Αccess -Πρόσβαση Χωρίς Όρια
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ
Χορογράφος: Μαρία Κολιοπούλου
Βοηθοί Χορογράφου: Ανδρέας Κολίσογλου
Ευγενία Σιγαλού
18:45: “Αιωρήσεις”:
Κέντρο Χορού & Τεχνών DANCartE
Χορογράφος : Τατιάνα Λοβέρδου
19:10: “Far from the Dark”:
Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ
Χορογράφος : Γεώργιος Χρηστάκης
19:30: Χορωδία Επτανησίων Πάτρας:
Η Προσευχή του Ακροβάτη
Μουσική: Μάνος Χατζηδάκις, Στίχοι: Αγάθη Δημητρούκα
Είχα Φυτέψει μιά Καρδιά
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
19:45: Κλείσιμο Εκδήλωσης:
Ξανθή Μιχαήλ – Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης

Παρουσίαση: Χρήστος Κάραλης
Παρεμβάσεις-Σχόλια: Βασίλης Τάσσης – Φιλόλογος – ΗθοποιόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.