Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

«Ναι» στην ίδρυση Ανώτατης Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Καβάλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα παρέχονται μαθήματα εξ αποστάσεως.

«Ναι στο δίκτυο των δώδεκα ΤΕΙ που δημιουργεί ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι με τον τίτλο «Πανεπιστήμιο», αλλά με τον τίτλο που είπατε «Ανώτατη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας», γιατί ανώτατη είναι. Όλα τα ΤΕΙ ανώτατα είναι. Επιστήμη διακονεί και την τεχνολογική της πλευρά διακονεί. Αυτό ας μου πουν και κλείσαμε».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας στην ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Καλαντζή για το ενδεχόμενο ίδρυσης Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καβάλα.

Ο Υπουργός τόνισε ότι το ίδρυμα δεν μπορεί να ονομαστεί «Πανεπιστήμιο» γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε περαιτέρω εμπλοκή στην εικοσαετή εμπλοκή ανάμεσα στα Πολυτεχνεία της χώρας και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα για την αποδοχή, από τον τότε Υπουργό Παιδείας, του αιτήματος για τη δημιουργία Ανοικτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στην Ολομέλεια σχετικά με την ίδρυση «Ανώτατη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας» ότι «Είναι πραγματικά πρόταση άξια επαίνων. Είναι μία πρόταση που σχετίζεται και με την εξ αποστάσεως παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέλουμε να την υιοθετήσουμε αρκεί να υπάρξει ονομασία που να ανταποκρίνεται στα πλαίσια του νόμου και των όσων έχουμε ευτυχώς ή δυστυχώς ζήσει μέχρι στιγμής».

Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «μέλλον δεν υπάρχει στην πρόταση αυτή, αφού την βάζουν σε ανταγωνιστικό πλαίσιο με τα Πανεπιστήμια. Αν φύγουμε από εκεί, πραγματικά σας δίνω το λόγο μου ότι την πρόταση, από την στιγμή που θα μου έρθει, σε ένα λεπτό θα την έχω υπογράψει, γιατί ανταποκρίνεται κατά τα λοιπά στις ανάγκες της χώρας, στις ανάγκες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι και πάρα πολύ πρωτοποριακή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.