Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κίνδυνος να χάσουν τις 100 δόσεις όσοι πλήρωναν ρύθμιση με πάγια εντολή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόβλημα αφορά περίπου 20.000 δανειολήπτες.

Σε ταλαιπωρία θα υποβληθούν αρκετές χιλιάδες πολιτών που καλούνται να πληρώσουν φόρους και δόσεις, και επιχείρησαν την τελευταία στιγμή να ενταχθούν στο καθεστώς των 100 δόσεων, ενώ μέχρι σήμερα πλήρωναν με πάγια εντολή μέσω τράπεζας.

Το πρόβλημα αφορά περίπου 20.000 δανειολήπτες οι οποίοι έκαναν την αίτηση την Τετάρτη και την Πέμπτη και καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση από τις 100 την 1η Δεκεμβρίου, ώστε να μην ακυρωθεί η αίτησή τους, ενώ έχουν ήδη δώσει εντολή στην τράπεζά τους για άμεση εξόφληση με βάση τις 12 δόσεις του νόμου 4152/13.

Αυτό που πρακτικά μπορεί να συμβεί είναι να χαθούν τα χρήματα. Κι αυτό, γιατί σήμερα Παρασκευή θα εκτελεστούν μαζικά οι δρομολογημένες πληρωμές για την παλιά ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ ακόμη δεν έχει πληρωθεί η πρώτη δόση από τις 100 της νέας ρύθμισης.

Αυτό σημαίνει, ότι μεγάλο μέρος καταθετών τη Δευτέρα, οπότε θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση από τις 100 κι εφόσον υπάγονταν στο παλαιό καθεστώς των 12 δόσεων, είναι πιθανό να μην έχουν χρήματα, αφού αυτά θα έχουν ήδη καταβληθεί από σήμερα Παρασκευή.

Σοβαρότερο πρόβλημα έχουν όσοι, μαζί με το υπόλοιπο από την παλαιά ρύθμιση που είχαν, έβαλαν στις 100 δόσεις και κάποιες νέες οφειλές ή φόρους. Γι' αυτούς εκδόθηκε νέα ταυτότητα οφειλής τα χρήματά τους όμως θα καταβληθούν βάσει της ταυτότητας οφειλής που είχαν ως τώρα. Αν επομένως μετά τη Δευτέρα δεν έχουν άλλα χρήματα, κινδυνεύουν να φανεί ότι δεν πλήρωσαν για τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων και η αίτησή τους να ακυρωθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.