Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Κανένα νέο τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ στο μηχανογραφικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ναι» στην ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων με δίδακτρα για αλλοδαπούς.

Κανένα αίτημα για ίδρυση νέου τμήματος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν θα γίνει δεκτό ενώ δεν θα μπουν στο μηχανογραφικό ούτε τα τμήματα που έχουν ιδρυθεί και είναι ανενεργά.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι δεν χρειάζονται τμήματα προπτυχιακών για Έλληνες φοιτητές στη λογική της διασποράς των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, με πελατειακά κριτήρια.

Παράλληλα ο Υπουργός τόνισε ότι «και αυτά που έχουν ιδρυθεί από το Πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ» και είναι ανενεργά, δεν θα τα ιδρύσουμε, δεν θα τα βάλουμε στο μηχανογραφικό, δεν θα πάρουμε φοιτητές. Κάθε πανεπιστήμιο σου φέρνει και ένα δίκαιο αίτημα. Δεν θα γίνει κανένα δεκτό. Κανένα! Σας το λέω αυτό, γιατί θέλω να είμαι καθαρός».

Ο κ. Λοβέρδος είναι θετικός στην ίδρυση προπτυχιακών τμημάτων με δίδακτρα που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτητές και με γλώσσα διδασκαλίας της αγγλική.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «Θέλουν να κάνουν προπτυχιακά τμήματα, δηλαδή τετραετή κύκλο σπουδών με δίδακτρα απευθυνόμενα σε αλλοδαπούς, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτητές και με διδασκαλία στην αγγλική; Αμέσως δεκτό. Είναι θέμα των πανεπιστημίων, όμως, αυτό, δεν είναι θέμα του Υπουργείου. Το Υπουργείο τι λέει; Ότι αν το κάνετε, θα ενισχυθείτε. Και θα υπογραφεί η σχετική σας απόφαση πάραυτα και θα ενισχυθείτε».

Ο Υπουργός Παιδείας σε ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Καλαντζή για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καβάλα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ήταν θετικός με την προϋπόθεση ότι θα απευθύνεται σε αλλοδαπούς φοιτητές. Μάλιστα ο Υπουργός Παιδείας θα απευθύνει σχετική πρόταση σε ΔΠΘ και ΑΠΘ και θα αναμένει τις αποφάσεις των Συγκλήτων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.