Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο αγαπημένος αστυνομικός των Αμερικανών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Δεν είχα καταλάβει ότι τραβούσαν φωτογραφίες, δεν είχα καταλάβει τι επίδραση θα είχε αλλά είναι κάτι ξεχωριστό" δήλωσε μεταξύ άλλων ο αστυνομικός της φωτογραφίας που σαρώνει το διαδίκτυο κι έγινε σύμβολο ειρήνης.

Πρόκειται για τον αστυνομικό στο Πόρτλαντ που αγκάλιασε τον 12χρονο αφροαμερικανό διαδηλωτή με τον μικρό να ξεσπάει σε κλάματα.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ



-------------

Ο αστυνομικός του Πόρτλαντ που αγκάλιασε τον 12χρονο διαδηλωτή

Το αγόρι της φωτογραφίας είναι ο 12χρονος Νταβόντε Χαρτ και συμμετείχε σε διαδήλωση στο Πόρτλαντ κατά της μη δίωξης του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον για το φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.



Ο ανήλικος διαδηλωτής κρατούσε ένα πανό της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Free Hugs" όταν είδε τον αστυνομικό να του κάνει νόημα να πλησιάσει. Ο αστυνομικός έσφιξε στην αγκαλιά του τον 12χρονο και αυτός ξέσπασε σε κλάματα.



Η συγκλονιστική εικόνα κάνει το γύρο των social media προκαλώντας συγκίνηση.

Η μητέρα του 12χρονου διαδηλωτή σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε οτι ο γιος της μάχεται κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού. Άλλωστε όπως εξήγησε ο Νταβόντε είναι ένα από τα έξι παιδιά που έχουν υιοθετήσει η Τζένιφερ Χαρτ και η σύζυγός της, Σάρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.