Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πορεία διαμαρτυρίας στην Ονδούρα με επικεφαλής... τον πρόεδρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν να δοθεί τέλος στην ανεξέλεγκτη βία.

Σχεδόν 20.000 άνθρωποι με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ονδούρας, συμμετείχαν το Σάββατο σε μια πορεία με κεντρικό σύνθημα «Χριστούγεννα με ειρήνη» στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα της χώρας που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στις ανθρωποκτονίες.

«Θέλουμε ειρήνη», φώναζαν οι διαδηλωτές σε μια πορεία με επικεφαλής τον πρόεδρο Χουάν Ορλάντο Ερνάντεζ, ο οποίος ήρθε στην εξουσία στις 27 Ιανουαρίου του 2014 υποσχόμενος να βγάλει «βήμα-βήμα» τη χώρα του από την «τεράστια κρίση» του εγκλήματος.

Η Ονδούρα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στις ανθρωποκτονίες με 79 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και περίπου 20 δολοφονίες την ημέρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της βίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της χώρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ονδούρας οι επτά στις δέκα δολοφονίες αποδίδονται στους διακινητές ναρκωτικών οι οποίοι μεταφέρουν τα ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ονδούρα βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας στα μέσα Νοεμβρίου μετά τη δολοφονία της Μις Ονδούρα, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει σε καλλιστεία Μις Κόσμος στο Λονδίνο στις 14 Δεκεμβρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.