Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τα 10 πιο θεαματικά συντριβάνια στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το CNN μας παρουσιάζει.

Στολίζουν κεντρικά σημεία μερικών από τις πιο διάσημες πόλεις στον κόσμο και αποτελούν αναμφισβήτητα μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τους αξιοθέατα, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους.

Το CNN επέλεξε και μας παρουσιάζει τα δέκα πιο εντυπωσιακά συντριβάνια στον κόσμο, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την πιο διασκεδαστική πλευρά ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά στον κόσμο.

Banpo Moonlight Rainbow Fountain, Σεούλ



Το μεγαλύτερο σε μήκος συντριβάνι σε γέφυρα στον κόσμο, το Banpo Moonlight Rainbow Fountain διαθέτει10.000 φώτα LED και 380 πίδακες νερού, κατά μήκος της 1.140 μέτρων γέφυρας.

Από τους πίδακες πέφτουν 190 τόνοι νερού το λεπτό, το οποίο έρχεται κατευθείαν από τον ποταμό Χαν.

Το συντριβάνι πετά νερό μέχρι και 43 μέτρα σε οριζόντια θέση, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί, ώστε να κινείται ανάλογα με συγκεκριμένη μουσική. Οι επισκέπτες της πόλεις μπορούν να απολαύσουν το θέαμα από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο.

Κρήνη του πλούτου, Σιγκαπούρη



Το μεγαλύτερο συντριβάνι του κόσμου για το 1998, σύμφωνα με το Ρεκόρ Guinness, η Κρήνη του πλούτου βρίσκεται έξω από το εμπορικό κέντρο Suntec City της Σιγκαπούρης.

Καλύπτει έκταση 1.683 τετραγωνικών μέτρων και φτάνει σε ύψος τα 13 μέτρα και προσκαλεί τους επισκέπτες του να ανακτήσουν τα νομίσματα που έχει μέσα, εκτός από το να τα ρίχνουν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το συντριβάνι είναι εκτός λειτουργίας και το κοινό μπορεί να συλλέξει τα χρήματα για καλή τύχη.

Το βράδυ, οι εντυπωσιακές παραστάσεις λέιζερ περιλαμβάνουν εξατομικευμένα μηνύματα που εμφανίζονται στο νερό.

Dubai Fountain, Dubai



Σίγουρα περιμένετε κάτι θεαματικό για ένα συντριβάνι, που βρίσκεται σε μια λίμνη 30 στρεμμάτων, μπροστά στο ψηλότερο κτήριο του κόσμου, το Burj Khalifa. Θα το έχετε λοιπόν!

Διαθέτοντας πέντε κυκλικούς σχηματισμούς με πίδακες νερού, που μπορούν να φτάσουν σε ύψος πενήντα ορόφων, το συντριβάνι είναι εξοπλισμένο με 6.600 φώτα LED και 25 χρωματιστούς προβολείς, που επιτρέπουν στο νερό να παίρνει διάφορα σχήματα.

Η δέσμη του φωτός στο κέντρο της κρήνης είναι ορατή από απόσταση 20 μιλίων, καθιστώντας την το πιο φωτεινό σημείο στη Μέση Ανατολή.

Fountains of Bellagio, Λας Βέγκας



Τα συντριβάνια του Bellagio, που η κατασκευή τους κόστισε 40 εκατομμύρια δολάρια βρίσκονται στην οκτώ στρεμμάτων λίμνη του καζίνο στο Λας Βέγκας και αποτελείται από1.200 ακροφύσια, 8.000 μέτρα σωλήνα και 4.500 φώτα, ενώ μπορεί να πετάξει νερό σε ύψος κτηρίου 24 ορόφων.

Το μέγιστο ποσό του νερού στον αέρα ανά πάσα στιγμή είναι 77.284 λίτρα, ενώ το πρόγραμμα του αλλάζει τακτικά, με πιο πρόσφατη προσθήκη την μουσική από τον DJ Tiesto.

Jet d'Eau, λίμνη της Γενεύης, Ελβετία



Το πιο διάσημο αξιοθέατο της Γενεύης, το θεαματικό συντριβάνι, Jet d'Eau πετά νερό σε ύψος 140 μέτρων.

Η κατασκευή του ήταν στην πραγματικότητα ένα λάθος. Το 1886, κατασκευάστηκε ένας σταθμός παραγωγής ενέργειας, ο οποίος θα μετέφερε το νερό του Ροδανού στα νοικοκυριά και τα εργοστάσια της πόλης.

Η σταδιακή, όμως. συσσώρευση πίεσης ανάγκασε τους μηχανικούς να εγκαταστήσουν μια βαλβίδα στο κέντρο της λίμνης της Γενεύης.

Αυτό σηματοδότησε την γέννηση του Jet d'Eau, που μετατράπηκε σε ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Ο όγκος του νερού που πέφτει έχει αυξηθεί δραματικά, αφού σήμερα αγγίζει τα 500 λίτρα νερού ανά δευτερόλεπτο.

Aquanura, Efteling, Ολλανδία



Το συντριβάνι Aquanura στο ιστορικό θεματικό πάρκο της Ολλανδίας Efteling κατασκευάστηκε για τον εορτασμό της 60η επετείου του πάρκου το 2012.

Απαρτίζεται από 200 βρύσες και 900 φώτα, που όλα συνδέονται σε ένα πλέγμα και προσελκύει 6.500 θεατές κάθε μέρα.

Stravinsky Fountain, Παρίσι



Έξω από το διάσημο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, η κρήνη Στραβίνσκι απαρτίζεται από 16 μηχανικά γλυπτά, εμπνευσμένα από τα έργα του Ιγκόρ Στραβίνσκι.

Κατασκευάστηκε το 1983 και αποτέλεσε το πρώτο δημόσιο συντριβάνι, που κατασκευάστηκε στο Παρίσι από το 1937.

Swarovski Crystal Fountain Head, Innsbruck, Αυστρία



Αυτό το πολυτελές σιντριβάνι βρίσκεται στο μουσείο Swarovski στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Πρόκειται για ένα κεφάλι, καλυμμένο με γρασίδι, από το στόμα του οποίου βγαίνει νερό, ενώ τα μάτια του είναι φτιαγμένα από τεράστια κρύσταλλα.

Όλη αυτή η κατασκευή είναι η είσοδος του μουσείου και σχεδιάστηκε από τον αυστριακό καλλιτέχνη Andre Heller.

Το εσωτερικό καλύπτεται από κομμάτια γυαλιού Swarovski και οι ιδρυτές του μουσείου το περιγράφουν ως το μεγαλύτερο Καλειδοσκόπιο στον κόσμο.

Το πάρκο είναι σήμερα κλειστό για επέκταση και θα ξανανοίξει τον Μάιο του 2015.

Tap fountain, Μενόρκα, Ισπανία



Αυτή η ιδιόμορφη βρύση είναι φτιαγμένη στη σε Santa Galdana στο ισπανικό νησί της Μενόρκα.

Ένας παχύς πίδακα νερού κρύβει τους σωλήνες που τον συγκρατούν, δίνοντας την αίσθηση ότι η βρύση αιωρείται!

Kanazawa Fountain Clock, Kanazawa, Ιαπωνία



Αυτό το μοναδικό ρολόι βρίσκεται έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό Kanazawa της Ιαπωνίας και αποτελείται από μια σειρά από μικρά συντριβάνια σε μαύρο φόντο.

Ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας επιτρέπει στο σιντριβάνι να προγραμματιστεί, ώστε να εμφανίζει αριθμούς και γράμματα σε μια σειρά από γλώσσες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.