Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σοκ στη Βραζιλία από την ομολογία serial killer - Σκότωσε 39 άτομα από "θυμό"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας που συνελήφθη στην Γκοϊάνια της κεντρικής Βραζιλίας παραδέχτηκε ότι έχει σκοτώσει 39 ανθρώπους από το 2011, μεταξύ των οποίων και 16 νεαρές γυναίκες.

Ο 26χρονος "συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, μετά από 70 ημέρες ερευνών και την Τετάρτη ομολόγησε τις δολοφονίες 39 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 16 γυναίκες, ομοφυλόφιλοι και άστεγοι", ανακοίνωσε η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της αστυνομίας της Γκοϊάνια, της πρωτεύουσας της επαρχίας Γκόιας.



Ο Τιάγκο Ενρίκε Γκόμες ντα Ρόσα, που ζούσε με τη γιαγιά του σε ένα προάστιο της πόλης αποπειράθηκε να θέσει τέλος στη ζωή του σήμερα τα ξημερώματα κόβοντας τις φλέβες του με το γυαλί της λάμπας του κελιού του. Ο τραυματισμός του ωστόσο δεν ήταν σοβαρός και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι αρχές τον παρουσίασαν στους δημοσιογράφους.

Ο κατά συρροή δολοφόνος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τα θύματά του και ότι "αισθανόταν οργή για τα πάντα". Ο θυμός αυτός δεν του περνούσε παρά μόνο σκοτώνοντας. Στη συνέχεια όμως αισθανόταν τύψεις, που μετατρέπονταν σε οργή και έτσι σκότωνε και πάλι.

Στο σπίτι του αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα ρεβόλβερ, μια μοτοσικλέτα και κλεμμένες πινακίδες μοτοσικλετών. Ο νεαρός πυροβολούσε τα θύματά του ενώ οδηγούσε τη μηχανή του.

"Η έρευνα συνεχίζεται. Μέχρι τώρα, σε έξι περιπτώσεις έχει εξακριβωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε το όπλο του" είπε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής η έρευνα αφορά μόνο τις δολοφονίες κοριτσιών και γυναικών ηλικίας από 13 έως 29 ετών. Ο Τιάγκο Ρόσα ομολόγησε όμως ότι το 2013 σκότωσε επίσης οκτώ άστεγους και αδιευκρίνιστο αριθμό ομοφυλόφιλων.

Η αστυνομία βάσισε την έρευνά της σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας και σε μαρτυρίες ανθρώπων που αναγνώρισαν το μηχανάκι του δράστη. Η δολοφονία της 14χρονης Άνα Λιντία ντε Σόουζα είχε καταγραφεί από τις κάμερες: στο βίντεο το κορίτσι βαδίζει προς τη στάση του λεωφορείου όταν δέχεται επίθεση από έναν μοτοσικλετιστή που την πλησιάζει και την πυροβολεί. Σε άλλο βίντεο, όπου ο δράστης φοράει κράνος, πλησιάζει έναν άστεγο που κοιμάται, βγάζει το όπλο και τον πυροβολεί στο κεφάλι.

Συγγενείς του νεαρού δήλωσαν ότι είναι συγκλονισμένοι "επειδή γενικά τον θεωρούσαν έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο", έγραψε η εφημερίδα O Dia.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.