Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πότε μπορεί να τροποποιηθεί η απόφαση για τις αντιστοιχίες των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αντιστοίχιση των τμημάτων απαιτεί εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το ζήτημα κατά πόσον κατά πόσον τμήματα των ΑΕΙ, θεωρούνται ενόψει των σπουδών που παρέχουν και του πτυχίου που χορηγούν αντίστοιχα, ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά θέσης στα εν λόγω τμήματα των εγγεγραμμένων σε αυτά φοιτητών, είναι αμιγές επιστημονικό και απαιτεί εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις, ενώ η απλή εμπειρική εξέταση της στενής διατύπωσης του τίτλου των πανεπιστημιακών τμημάτων δεν επαρκεί.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο Υπουργός Παιδείας σε ερώτηση της κα Ιακωβίδου της ΝΔ για το αν προτίθεται να επικαιροποιήσει το Υπουργείο τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και ειδικότερα της αντιστοιχίας του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου.

Η κα Ιακωβίδου υπογραμμίζει ότι υπάρχει αντιστοιχία του τμήματος της Κορίνθου μόνο με το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τη συλλογιστική των Υπουργικών Αποφάσεων να υπάρχει και αντιστοιχία των δυο τμημάτων με το τμήμα «Κοινωνικής Πολιτικής» του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Υπουργός τονίζει ότι αρμόδιο όργανο να διατυπώσει γνώμη στον Υπουργό σχετικά, είναι η Ανώτατη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η οποία συγκροτείται όπως προβλέπεται από πρόσωπα εγνωσμένου επιστημονικού κύρους που παρέχουν αυξημένες εγγυήσεις ασφαλούς επιστημονικής κρίσης.

Δεδομένου ότι οι εξουσιοδοτικές διατάξεις για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης περί αντιστοιχιών διατάξεις, δεν προβλέπουν διαδικασία περιοδικής εξέτασης ή αναθεώρηση της απόφασης, δυνατότητα τροποποίησης ή συμπλήρωσης της εν λόγω απόφασης υπάρχει μόνο σε περίπτωση μεταβολής της υφιστάμενης κατάστασης των τμημάτων. Πχ ίδρυση νέου τμήματος ή μεταβολή του γνωστικού αντικειμένου ήδη υφιστάμενου τμήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.