Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Απλά βήματα πρόληψης του καρκίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας οδηγός με 12 σημεία για την πρόληψη της νόσου.

Την ώρα που τα κρούσματα καρκίνου στην Ευρώπη αυξάνονται, εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσαν έναν κώδικα 12 σημείων με στόχο την πρόληψη του καρκίνου.

Ο Δρ. Joachim Schuez, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε: «όλα αυτά είναι συστάσεις, όπου μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας ως άτομο»:

Ο οδηγός είναι μία προσπάθεια να εξηγηθεί σε απλή και κατανοητή γλώσσα στους ευρωπαίους πολίτες πώς μπορούν να προλάβουν την νόσο. Στην κορυφή του οδηγού γίνονται συστάσεις να αποφεύγεται το κάπνισμα και να διασφαλίζεται ότι η κατοικία είναι απαλλαγμένη από καπνό.

Πολύ σημαντικά θεωρούνται επίσης η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, η συχνή άσκηση και η υγιεινή διατροφή με προϊόντα ολικής άλεσης, λαχανικά και φρούτα. Η κατανάλωση του αλκοόλ θα πρέπει να είναι περιορισμένη, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο και η επαφή με καρκινογόνες ουσίες στο εργασιακό περιβάλλον.

Στη συνέχεια ακολουθούν πληροφορίες, όπως ότι ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες και ότι τα παιδιά θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά της ηπατίτιδας Β, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει καρκίνο του ήπατος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.