Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Αναλυτικός πίνακας: Τα χρέη του «ΙΕΚ Ξυνή και άλλων 16 ινστιτούτων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Λουκέτο» στα Ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή.

Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων εξήγησε ότι αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων για την διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους μέχρι χθες, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία.Εγγυήθηκε ωστόσο ότι οι σπουδαστές των ΙΕΚ που θα κλείσουν και οι οποίοι έχουν πληρώσει τις εγγραφές τους θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αντίστοιχα τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ.

Ο υπουργός κατέθεσε και λίστα που περιλαμβάνει 20 ΙΕΚ με οφειλές από ένα έως έντεκα εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας ότι μόνο τρία εξ αυτών έσπευσαν να συνάψουν διακανονισμό ξόφλησης. Για τους υπόλοιπους δεκαεπτά είπε ότι δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει άμεσα το κλείσιμό τους.Αναφορικά δε με την ρύθμιση χρεών επισήμανε ότι δεν θα δεχτεί φαινόμενα κοροϊδίας, φέροντας παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ με εκατομμύρια οφειλές που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ το μήνα δόση.«Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.