Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Στάλθηκε πειραματικό φάρμακο για τον Έμπολα για τη γιατρό και τη νοσοκόμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικρές ποσότητες του παρέδωσε ο Καναδάς σε Ισπανία-Νορβηγία.

O Καναδάς προμήθευσε μικρές ποσότητες ενός πειραματικού φαρμάκου κατά του Έμπολα στην Ισπανία και τη Νορβηγία προκειμένου να το χορηγήσουν στη νοσοκόμα και τη γιατρό που έχουν μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, ανέφερε σήμερα ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά.

Το Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας στο Ουίνιπεγκ της Μανιτόμπα παρέδωσε τις ποσότητες του σκευάσματος ZMapp στην Ισπανία το Σεπτέμβριο και στη Νορβηγία αυτόν το μήνα, έπειτα από αίτημα των δύο χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ρόμπερτ Κίρεν. Το φάρμακο αυτό βρίσκεται στο πειραματικό στάδιο, καθώς έχει παρασκευαστεί για χρήση σε ζώα.

Μία νοσοκόμα παραμένει σε σοβαρή κατάσταση αυτήν την εβδομάδα αφότου προσβλήθηκε από τον ιό ενώ φρόντιζε ασθενείς με Έμπολα. Μία Νορβηγίδα γιατρός που εργάζεται για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη Σιέρα Λεόνε μολύνθηκε και διακομίστηκε στην πατρίδα της για νοσηλεία, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση την περασμένη εβδομάδα.

Ο καναδικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έστειλε αρκετές δόσεις του φαρμάκου ZMapp στην Ισπανία και τη Νορβηγία. Σχεδιάζει να κρατήσει όλο το υπόλοιπο απόθεμα στον Καναδά για να το χρησιμοποιήσει σε έρευνες ή για το ενδεχόμενο να χρειαστεί εντός της χώρας.

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει λάβει ακόμα τις 800 δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου κατά του Έμπολα, δωρεά του Καναδά. Τόσο ο Καναδός αξιωματούχος όσο και η εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Νίκα Αλεξάντερ δεν ήταν σε θέση προς το παρόν να διευκρινίσουν πότε ο Καναδάς θα στείλει το εμβόλιο στον ΠΟΥ στη Γενεύη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.