Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σημαντικότερη προσπάθεια ζητά ο Ομπάμα για τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η πιο σοβαρή υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων ετών».

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταβάλουν μια «σημαντικότερη» προσπάθεια προκειμένου να συμβάλουν στη μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα.

«Ο πρόεδρος ζήτησε από αυτούς τους ηγέτες να καταβάλουν μια σημαντικότερη προσπάθεια» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Ιταλίας Ντέιβιντ Κάμερον και Ματέο Ρέντσι, αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είπε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, της Γαλλίας, η καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και της Βρετανίας χαρακτήρισαν σήμερα τον ιό Έμπολα «την πλέον σοβαρή υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων ετών».

«Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι πρόκειται για την πλέον σοβαρή υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων αυτών ετών και ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα και συντομότερα για να σταματήσει την εξάπλωση της ασθένειας» τονίζει ο εκπρόσωπος στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Την ίδια ώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε σήμερα από τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «να επιταχύνουν και να εντείνουν με θεαματικό τρόπο την οικονομική και υλική τους βοήθεια» προς τις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα.

Σε μια διακήρυξη που ενέκριναν ομόφωνα σήμερα έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, τα 15 κράτη μέλη «υπογραμμίζουν ότι η απάντηση της διεθνούς κοινότητας υπήρξε μέχρι στιγμής ανεπαρκής απέναντι στο εύρος και της επιδημίας και τις επιπτώσεις της».

Μεταξύ των μέσων που ζητά, το Συμβούλιο αναφέρει κινητές εργαστηριακές μονάδες, υπαίθρια νοσοκομεία, έμπειρο ιατρικό προσωπικό, εμβόλια και διαγνωστικά τεστ όπως και προστατευτικό εξοπλισμό.

Η διακήρυξη αυτή υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά ότι η «άνευ προηγουμένου εξάπλωση της επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική αντιπροσωπεύει μία απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.