Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας ενδέχεται να είναι η αιτία του νέου κρούσματος Έμπολα στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και άλλοι νοσηλευτές να έχουν προσβληθεί από τον ιό στο Τέξας.

Μια παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, πιθανότατα κατά την αφαίρεση του προστατευτικού εξοπλισμού μετά την φροντίδα που παρείχε στον ασθενή με Έμπολα, ενδέχεται να είναι η αιτία που ο νοσηλευτής στο Τέξας προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις ΗΠΑ.

Όλοι οι νοσηλευτές που βοήθησαν στην περίθαλψη του ασθενούς με τον ιό Έμπολα, του Τόμας Ντάνκαν, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό, είπε ο Τόμας Φρίντεν, ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

«Ένα άλλο σημείο το οποίο εξετάζουμε με προσοχή κατά τη διάρκεια των ερευνών είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κατέβαλαν να κρατήσουν (τον Ντάνκαν) στην ζωή» τόνισε ο ίδιος στην εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, Face the Nation.

«Αυτό περιλαμβάνει την αιμοκάθαρση και τη διασωλήνωση. Αυτές είναι δύο διαδικασίες που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση μολυσματικού υλικού» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC: «Σίγουρα το πρωτόκολλο δυστυχώς και από απροσεξία δεν τηρήθηκε» κατά την περίθαλψη του Ντάνκαν.

«Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια» προσέθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα είναι πιθανό το ενδεχόμενο και άλλοι νοσηλευτές που ήλθαν σε επαφή με τον ασθενή του Έμπολα στο Τέξας να διατρέχουν κίνδυνο να έχουν προσβληθεί από την ασθένεια υποστήριξε ο Φρίντεν.

«Εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν εκτεθεί- γεγονός που ισχύει- είναι πιθανόν και άλλα πρόσωπα να έχουν εκτεθεί» σημείωσε ο διευθυντής του CDC.

Ο Νταν Βάργκα, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας του Τέξας, διευκρίνισε σε μια συνέντευξη τύπου ότι ο νοσηλευτής- που ζήτησε πλήρη εμπιστευτικότητα προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομά του, βρίσκεται σε «σταθερή κατάσταση».
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλείται έναν υπεύθυνο που δεν θέλησε να κατονομαστεί, πρόκειται για μία νοσοκόμα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Φάουτζι χρησιμοποίησε τις αντωνυμίες «αυτή- εκείνη» αναφερόμενος στον/στην ασθενή.

Ο δικαστής πάντως της κομητείας του Ντάλας, Κλέι Τζένκινς, προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες: «Δε μπορείτε να προσβληθείτε με Έμπολα περπατώντας στο δρόμο δίπλα σε κάποιον ή ερχόμενοι σε επαφή με κάποιον που δεν έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα»

«Δεν πρόκειται για μια είδηση που θα πρέπει να μας προκαλεί πανικό» τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.