Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Συμπτώματα Έμπολα παρουσίασε ασθενής από τη Μασαχουσέτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ένας ασθενής στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από τη Λιβερία και είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού Έμπολα, μεταφέρθηκε από την ιατρική κλινική στην οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Βοστώνης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Ο ασθενής επισκέφτηκε το νοσοκομείο Harvard Vanguard Medical Associates στο Μπρέιντρι της Μασαχουσέτης, αφού υπέφερε από πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπεν Κρούσκαλ, γιατρός και επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν ο ασθενής έχει προσβληθεί από τον ιό.

«Προληπτικά ενημερώσαμε αμέσως τις αρχές και ο ασθενής απομακρύνθηκε με ασφάλεια από τις εγκαταστάσεις και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Beth Israel Deaconess Medical Center», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Κρούσκαλ δήλωσε ότι το νοσοκομείο στο Μπρέιντρι έκλεισε προσωρινά. «Είμαστε σε στενή επαφή με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, από όπου θα λάβουμε οδηγίες για τα επόμενα βήματα», είπε.

Το περιστατικό αυτό στη Μασαχουσέτη έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση ότι μία νοσηλεύτρια στο Τέξας προσβλήθηκε από τον Έμπολα ενώ φρόντιζε τον Λιβεριανό ασθενή, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του ιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.