Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Έχασε το λόττο και το δικαστήριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το διαζύγιο σε έναν Έλληνα από το Σίδνεϊ στοίχησε όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και οικονομικά καθώς η πρώην σύζυγός του, έξι μήνες μετά τον χωρισμό τους κέρδισε στο λόττο έξι εκατομμύρια δολάρια!

Ο 63χρονος άντρας προσέφυγε στη δικαιοσύνη και απαίτησε να του δοθεί το μισό ποσό, δηλαδή τρία εκατομμύρια δολάρια υποστηρίζοντας πως αν και είχαν χωρίσει όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι, εντούτοις το μισό ποσό του ανήκει γιατί αυτό αγοράστηκε με χρήματα «από το κοινό ταμείο».

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν, επίσης, στο δικαστήριο πως με το να επιτρέπει ο σύζυγος στη σύζυγο να παίζει λόττο, όλα αυτά τα χρόνια που ήταν παντρεμένοι, με τα κοινά τους χρήματα, αύξησε τις πιθανότητές της «να πιάσει την καλή».

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, η σούπερ-τυχερή αγόραζε δελτία λόττο από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και ξόδευε 25 με 30 δολάρια την εβδομάδα. Όταν χώρισαν (μετά 20 χρόνια γάμου) το 2008, η γυναίκα στεναχωριόταν για το πώς θα τα βγάλει πέρα οικονομικά. Μάλιστα, η αδελφή της τη βοηθούσε δίνοντας της 50 δολάρια την εβδομάδα. Δελτίο λόττο αγόραζε και ο πατέρας τους και το ονόμαζε «Τύχη» (στα ελληνικά). «Τύχη», λοιπόν, ονόμασε και η μια αδελφή το δικό της δελτίο και το έδινε στην άλλη να το καταθέτει κάθε εβδομάδα. Μέχρι που κέρδισε έξι εκατομμύρια δολάρια. Κράτησε πέντε για τον εαυτό της και ένα εκατομμύριο το πρόσφερε στην αδελφή της που της στάθηκε. Όσο για τον σύζυγο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν δικαιούται ούτε σεντ γιατί όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι το ζευγάρι είχε χωρίσει και η σύζυγος δεν έπαιζε λόττο με χρήματα του συζύγου.

Παρά την απορριπτική απόφαση, ο σύζυγος έκανε πέρυσι έφεση. Το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του την Τρίτη και τον υποχρέωσε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.