Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Καθιερώνεται ο θεσμός της Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 19 Νοεμβρίου με τη συμβολή 144 χωρών - Εκπρόσωπος της Ελλάδας η Όλγα Σταυροπούλου.

Για πρώτη φορά, 144 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το θεσμό της Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στις 19 Νοεμβρίου 2014, στα Ηνωμένα Έθνη, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει 250 εκατομμύρια γυναίκες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Συγκεκριμένα, η 19η Νοεμβρίου θα αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα φέρει κοντά ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο, για να υποστηρίξουν τις γυναίκες επιχειρηματίες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, ημέρα εορτασμού για τις γυναίκες που καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, ξεκινούν startups και κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες τους, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή σε 144 χώρες. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της πρωτοβουλίας είναι η PwC, BNP Paribas, η Microsoft και τα Ηνωμένα Έθνη.

Για την Ελλάδα, οι φορείς υλοποίησης του θεσμού επέλεξαν την Όλγα Σταυροπούλου ως Πρέσβειρα της Παγκόσμιας Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, μία επιχειρηματία, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Την υποψηφιότητά της υπέβαλε και υποστήριξε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε).

Η Ελληνίδα Πρέσβειρα, Όλγα Σταυροπούλου, είναι μάχιμη επιχειρηματίας, αναγνωρισμένη μέντορας και διακρίνεται για τα πολυάριθμα έργα και δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί για την ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της απασχολησιμότητας και της δια βίου μάθησης και κατάρτισης. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Κοινωνιολογίας (Northeastern University, USA) και μεταπτυχιακού Διεθνών Πολιτικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών). Tο 2000 ίδρυσε, μαζί με την ομάδα των συνεργατών της, τη ΜΙΛΗΤΟΣ ΑΕ, όπου κατέχει τη θέση της προέδρου.

Ταυτόχρονα, είναι ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Μεταξύ άλλων, είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την Επιχειρηματική Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γυναικών και Τεχνολογίας, Γενική Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών / Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, συντονίστρια του ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ Επιχειρήσεων & Βιομηχανίας), αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων (ΕΣΥΝΕ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.