Τόνωση και προστασία μέσω των τροφίμων.
Οι τροφές μπορούν να αποτρέψουν τις πιο σοβαρές ασθένειες. Αυτή είναι, τέλος πάντων, η άποψη μιας Ελβετίδας γιατρού, της δρ. Κατρίν Κουσμίν, η οποία μελετάει εδώ και χρόνια το θέμα της ανοσίας.
Προσοχή: Tο «κλειδί» της μεθόδου της βρίσκεται στην ποιότητα των τροφών αυτών. «Η υπερβολική χρήση, εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια, τροφών που έχουν πάψει να είναι φυσικές έχει προκαλέσει στον άνθρωπο την εμφάνιση εκφυλιστικών νόσων, από τις οποίες προσβάλλονται όλοι και σε διάφορους βαθμούς».
Προστατεύουν από τον καρκίνο
Ένας Γάλλος καρκινολόγος διατύπωσε τις πρώτες συμβουλές για πρόληψη του καρκίνου με τη διατροφή, σύμφωνα με τις απόψεις της δρ. Κουσμίν.
Είναι πολύ απλές:
1. Μην τρώτε πολύ: το βραδινό γεύμα πρέπει να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται.
2. Τρώτε λαχανικά και φρέσκα φρούτα με όσο το δυνατό λιγότερα χημικά λιπάσματα, δύο φορές την ημέρα και ολόκληρο το χρόνο.
3. Ακόμα και σε περίπτωση πολύ αυστηρής δίαιτας, τρώτε κάθε μέρα μία ή δυο κουταλιές σούπας ηλιέλαιο. Το λάδι αυτό προσφέρει στοιχεία απαραίτητα για τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού.
4. Τρώτε πλήρη φυσικά δημητριακά (ρύζι, ψωμί, κεχρί, αλεύρι).
5. Αποφεύγετε όλα τα βιομηχανικά παρασκευασμένα είδη (κονσέρβες, έτοιμα φαγητά, αλλαντικά κ.ά.).
6. Μειώστε την ποσότητα των λιπαρών ουσιών που καταναλώνετε (βούτυρο, τυριά, γάλα) και κρέατος (προτιμάτε το ψάρι).
7. Καταργήστε την άσπρη ζάχαρη.
8. Μαγειρεύετε τα φαγητά σας στον ατμό: θα παραμένουν ανέπαφα.
Απαραίτητο πρωινό
Αρχίζετε την ημέρα σας με το ακόλουθο πρόγευμα:
4 κουτ. γλυκού άσπρο τυρί 0%
1 μικρή ώριμη μπανάνα
Χυμός μισού λεμονιού
2 κουτ. γλυκού ηλιέλαιο
2 κουτ. γλυκού ηλιόσπορους ή 6 αμύγδαλα
2 κουτ. γλυκού καφέ ρύζι
Φρέσκα φρούτα εποχής
Περάστε στο μπλέντερ τους σπόρους και τα ωμά δημητριακά. Χτυπήστε το άσπρο τυρί με το λάδι. Τρίψτε την μπανάνα και προσθέστε τη στο τυρί. Αραιώστε με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα θρυμματισμένα δημητριακά και σπόρους, καθώς και τα φρούτα κομμένα κομματάκια.
Πηγή: http://www.belife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.