Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι ήταν οι πεζοναύτες που χάθηκαν στο πεδίο βολής - Διενεργείται ΕΔΕ για το συμβάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι ήταν οι τρεις πεζοναύτες που χάθηκαν στο πεδίο βολής

Απαντήσεις αναζητούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Απαντήσεις αναζητούν αλλά δεν παίρνουν οι συγγενείς των τριών θυμάτων της τραγωδίας με την έκρηξη όλμου σε πεδίο βολής στο Βόλο.

Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες που επισκέφθηκαν τον τόπο συμβάντος αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες του ατυχήματος, ωστόσο, ως πιθανότερη αιτία προκρίνουν την αστοχία υλικού.

Στην τραγωδία τη ζωή του έχασε ο 33χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης, Λοχία Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών.


Ο 34χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης Αναστάσιος Μεζαλάς.


Και ο 19χρονος δεκανέας, οπλίτης θητείας, Φώτης Ανδρικόπουλος, από την Πάτρα.


Για τον 19χρονο Πατρινό αποτελεί τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι είχε τη δυνατότητα να πάρει άδεια απολύσεως, καθώς απολυόταν στις 20 Οκτωβρίου, όπως επιβεβαίωσαν και πληροφορίες της τηλεόρασης του ANT1, αλλά εκείνος, για την εμπειρία, όπως φέρεται να έλεγε, ήθελε να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη άσκηση για να ρίξει βλήμα από όλμο...


-------------------

Σε αστοχία υλικού καταλήγουν για την τραγωδία στο Βόλο

Σε εξέλιξη ΕΔΕ από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη κάτω υπό ποιες συνθήκες εξερράγη ο όλμος που προκάλεσε το θάνατο των τριών στρατιωτών, ενός οπλίτη θητείας και δύο επαγγελματιών οπλιτών.

Οι ειδικοί πραγματογνώμονες που επισκέφθηκαν το στρατόπεδο Γλαφυρών Βόλου έχουν αφήσει για την ώρα ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πιθανότερη αιτία της έκρηξης είναι η αστοχία υλικού και όχι κάποιος λάθος χειρισμός από τους τρεις στρατιώτες.

Η έκρηξη φαίνεται ότι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια άσκησης, στο κοντινότερο πεδίο βολής από το στρατόπεδο, την ώρα που οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν να γεμίσουν με βλήμα τον όλμο και να πυροδοτήσουν.

Οι στρατιωτικοί δυσκολεύονται να εξηγήσουν το πως έγινε η έκρηξη στο ολμοβόλο.

Σε κάθε τέτοια άσκηση με ρίψη βλημάτων από όλμο, δίπλα από τον σωλήνα που ρίχνει το βλήμα πάντα υπάρχουν τρία άτομα. Ο ένας είναι ο σκοπευτής, ο άλλος γεμίζει με βλήματα και ο άλλος είναι ο βοηθός.

Πάντα, πίσω τους κάθεται ένας αξιωματικός και εποπτεύει τις ρίψεις που γίνονται, συνήθως σε δύο ή τρεις σωλήνες. Αυτός ήταν και ο μόνος που σώθηκε και δεν σκοτώθηκε.

Στην ανθρώπινη τραγωδία έχασαν τη ζωή τους, ο 33χρονος ΕΠ.ΟΠ. Λοχίας, Γ.Ο., ο 34χρονος ΕΠ.ΟΠ., Α.Μ. και ο 19χρονος δεκανέας οπλίτης θητείας, Φ.Α.

Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι τα πυρομαχικά ήταν ελληνικής κατασκευής του 1985.

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Λάρισας, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές για να ριχθεί φως στις αιτίες του δυστυχήματος.

Οι σοροί των τριών στρατιωτών μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να εξεταστούν από τον ιατροδικαστή.

Η σορός του 19χρονου, ο οποίος υπηρετούσε τη θητεία του, θα μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Πάτρα.

Ειδικά για τον 19χρονο, ο θάνατός του στο πεδίο βολής μοιάζει τραγική ειρωνεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον γιο αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Ο 19χρονος θα απολυόταν σε λίγες ημέρες από τη μονάδα του και οι επιτελείς του φέρονται να του ζήτησαν να μην συμμετάσχει στην άσκηση, ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε και προτίμησε να κάνει τη βολή κανονικά.

Οι γονείς του ψάχνουν να βρουν τώρα τις αιτίες και τους υπεύθυνους για το περιστατικό και τον άδικο χαμό του γιου τους.

Από το ίδιο περιστατικό, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τραυματισμένος είναι ο 30χρονος υπολοχαγός του πεζικού Κ.Β., ο οποίος νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός του, προήλθε από θραύσμα στην δεξιά κοιλιακή χώρα, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση του άμεσου χειρουργείου, ώστε να αφαιρέσουν το θραύσμα και να επιδιορθώσουν τις τυχόν βλάβες που του έχει προκαλέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιμοδυναμική κατάσταση του υπολοχαγού χαρακτηρίζεται καλή από τους θεράποντες γιατρούς.

Για το περιστατικό κηρύχθηκε τριήμερο πένθος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και συλλυπητήρια απέστειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.