Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τρία νέα ύποπτα κρούσματα στην Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανάμεσά τους και ο σύζυγος της νοσοκόμας που προσβλήθηκε από τον ιό.

Τρεις άνθρωποι τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση μετά την εισαγωγή τους χθες στο νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης, το οποίο δέχεται περιστατικά μόλυνσης από τον ιό Έμπολα. Ανάμεσα τους είναι και ο σύζυγος της νοσοκόμας που έχει μολυνθεί και είναι ο μόνος που διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει προσβληθεί, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα.

Η 40χρονη νοσοκόμα που εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή και η διάγνωσή της με τον ιό Έμπολα ανακοινώθηκε χθες, υποβάλλεται σε αγωγή με όρο στον οποίο υπάρχουν αντισώματα από ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού παλαιότερα. Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, μετά τη μετάδοση του ιού Έμπολα από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Ευρώπη και η πρώτη ασθενής στην οποία εκδηλώθηκε ο ιός Έμπολα εκτός Αφρικής.

Ο επικεφαλής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Carlos III - La Paz, Φρανθίσκο Αρνάλιχ, ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε σχέση με τον ιό Έμπολα, εκτός από την νοσοκόμα: ο σύζυγός της που διατρέχει υψηλό κίνδυνο, μια νοσηλεύτρια και ένας μηχανικός.

Σύμφωνα με τον Φερνάντο Σιμόν, συντονιστή εκτάκτων καταστάσεων στο υπουργείο Υγείας, οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού και σε άλλα μέλη της 30μελούς νοσηλευτικής ομάδας που περιέθαλπε τους δύο ισπανούς ιεραπόστολους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.