Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Έχουν βρει άσκαστα βλήματα σε χωράφια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο χωριό Γλαφυρά Μαγνησίας, που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από τα όρια του Πεδίου Βολής, η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στο στρατόπεδο του Βόλου, έπεσε σαν βόμβα.

«Μόλις μία ώρα πριν ήμουν στην Ταξιαρχία για να παρακαλέσω τους επιτελείς να είναι λίγο προσεκτικοί στη μεταφορά των ερπυστριοφόρων, γιατί κάποιες φορές αφήνουν λάσπες και υπολείμματα στην άσφαλτο και μπορεί να έχουμε ατυχήματα. Δυστυχώς έγινε κάτι πολύ πιο τραγικό απ' αυτό και χάσαμε τρία παιδιά», είπε συγκλονισμένος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών Δημήτρης Λειβαδιώτης.



Οι 250 μόνιμοι κάτοικοι των Γλαφυρών έχουν μάθει να ζουν κοντά σε πεδίο διεξαγωγής μεγάλου βεληνεκούς στρατιωτικών ασκήσεων, με χρήση βαρέων όπλων, τεθωρακισμένων, αλλά και ελικοπτέρων και μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αγρότες που καλλιεργούν παρακείμενα χωράφια έχουν βρει άσκαστα βλήματα, ενώ σε πυρκαγιά που ξέσπασε το 2000 υπήρξε αναστάτωση από συνεχείς εκρήξεις βλημάτων. Ο τότε βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής είχε φέρει το θέμα στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή στρατιωτών και πυροσβεστών και ζητώντας τη λήψη μέτρων για τον καθορισμό της περιοχής, ενώ με δική του ερώτηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης είχε ζητήσει την απομάκρυνση του Πεδίου Βολής από την περιοχή.

«Υπάρχουν κάποια περιορισμένα περιστατικά όχλησης κάποιων κατοίκων από τη δραστηριότητα του στρατού, αλλά σε γενικές γραμμές έχουμε αρμονική συνεργασία», τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης.
Το Πεδίο Βολής Γλαφυρών βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το ομώνυμο χωριό και 10 χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου, ενώ ανήκει στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών που βρίσκεται στο στρατόπεδο Γεωργούλα στη Ν. Ιωνία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.