Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ το κόστος του.

Ένα μοναδικό στην Ελλάδα τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, στο περιαστικό, φυσικό, αλλά και αστικό περιβάλλον υλοποιεί εδώ και δύο χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτελώντας και τη μοναδική στη χώρα μας που κατάφερε αυτό το δύσκολο εγχείρημα (λόγω γραφειοκρατίας και συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων), όπως επεσήμανε ο ιατρός, γενικός διευθυντής Υγείας του φορέα, Βασίλης Διαμαντόπουλος στο περιθώριο της ημερίδας «Καταπολέμηση Κουνουπιών και Δημόσια Υγεία» που έγινε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου e-sove.

Το πρόγραμμα αυτό τρέχει στην περιφέρεια 12 μήνες το χρόνο, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντόπουλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι για την υλοποίησή του προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός και υπογράφηκαν προγραμματικές συμβάσεις με τους 25 Δήμους.

Όπως ανέφερε, στην περιφέρεια Πελοποννήσου τρέχουν τρία έργα, ένα στην περιοχή του Ευρώτα, λόγω των προβλημάτων ελονοσίας, ύψους 500.000 ευρώ, ένα στο Νομό Μεσσηνίας, κόστους 800.000 ευρώ και από 1 εκατ. ευρώ στους υπόλοιπους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και την υπόλοιπη Λακωνία.

Τόνισε ακόμη ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προκήρυξη του επόμενου διαγωνισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.