Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Είχε ταξιδέψει με αεροπλάνο η δεύτερη νοσοκόμα που προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναζητούνται οι 132 επιβάτες της πτήσης.

Τρόμος στο Τέξας από το δεύτερο κρούσμα Έμπολά αλλά και από την αποκάλυψη πως και αυτή η νοσοκόμα του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου του Τέξας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα πήρε μια πτήση της εταιρείας Frontier Lines και ταξίδεψε από το Κλίβελαντ του Οχάιο στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ την 13η Οκτωβρίου, μία ημέρα προτού εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και η αεροπορική εταιρεία αναζητούν τους 132 επιβάτες της πτήσης αυτής και τους ζητούν να επικοινωνήσουν με έναν δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό.

Η υπηρεσία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η νοσοκόμα δεν είχε συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, όπως την ενημέρωσαν τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου.

Μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, η νοσηλεύτρια, η οποία είχε φροντίσει τον λιβεριανής καταγωγής Τόμας Έρικ Ντάνκαν που ήταν το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ, πήγε στο νοσοκομείο με πυρετό και αμέσως τέθηκε σε καραντίνα.

Εξάλλου σύμφωνα με έναν από τους συγγενείς της, η νοσηλεύτρια ονομάζεται Άμπερ Βίνσον, ενώ το Ρόιτερς αναφέρει ότι είναι 29 ετών.

«Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας έχουν ανακρίνει την τελευταία ασθενή για να εντοπίσουν άμεσα οποιεσδήποτε επαφές ή πιθανές μολύνσεις και αυτοί οι άνθρωποι θα τεθούν υπό παρακολούθηση», επεσήμανε το CDC.

Η 26χρονη νοσοκόμα Νίνα Φαμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ. Η Φαμ ήταν επίσης μέλος της ομάδας που είχε φροντίσει τον Ντάνκαν, ο οποίος πέθανε στις 8 Οκτωβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.