Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

"Εις θάνατον" σε χριστιανή για προσβολή στον Μωάμεθ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με την κατηγορία ότι έχει προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ, έχει καταδικαστεί μια μητέρα πέντε παιδιών, σε θάνατο στο Πακιστάν.



Σήμερα, Πέμπτη, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροί της, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλει η χριστιανή Άσια Μπίμπι.

Η ποινή επιβλήθηκε στη γυναίκα πριν από τέσσερα χρόνια βάση του αμφιλεγόμενου νόμου περί βλασφημίας. Η Άσια Μπίμπι, κρίθηκε ένοχη για βλασφημία το Νοέμβριο του 2010 έπειτα από τις καταγγελίες γυναικών του χωριού της με τις οποίες είχε έρθει σε αντιπαράθεση και την είχαν κατηγορήσει ότι είχε προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.



Σε μια υπόθεση που παραπέμπει στο σύστημα των καστών οι γυναίκες αυτές είχαν αρνηθεί να πιουν νερό από ένα ποτήρι το οποίο είχε μόλις χρησιμοποιήσει η Άσια Μπίμπι κρίνοντας ότι αυτό το νερό ήταν ακάθαρτο διότι η χριστιανή είχε πιει πριν από εκείνες. Λίγες ημέρες αργότερα, οι γυναίκες αυτές ανέφεραν την υπόθεση αυτή σε έναν ιμάμη της περιοχής που έκανε μήνυση για βλασφημία εναντίον της νεαρής γυναίκας.

Ο πακιστανικός νόμος για την βλασφημία, τον οποίο κατηγορούν ότι οι φιλελεύθεροι ότι χρησιμοποιείται για την διευθέτηση κυρίως προσωπικών διενέξεων ενώ οι ισλαμιστές τον υπερασπίζονται με σθένος, προβλέπει την ποινή του θανάτου για τους πρόσωπα που απαρνούνται τον Μωάμεθ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικηγόροι της Άσια Μπίμπι είχαν εφεσιβάλει την απόφαση της θανατικής καταδίκης όμως «δύο δικαστές του εφετείου της Λαχώρης (ανατολικά) απέρριψαν την έφεση αυτή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των δικηγόρων της νεαρής χριστιανής, ο Σακίρ Σόντρι, που επιβεβαίωσε ότι θα προσφύγει πλέον στον Άρειο Πάγο.



Αρκετοί ιμάμηδες, περιλαμβανομένου του Κάρι Σαλίμ, που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον της Μπίμπι, χαιρέτισαν σήμερα την απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης και ενώ βρίσκονταν στην είσοδο του δικαστηρίου άρχισαν να φωνάζουν θρησκευτικά συνθήματα. «Θα μοιράσουμε γλυκά στους αδελφούς μας μουσουλμάνους, πρόκειται για μια νίκη για το Ισλάμ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαλίμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.