Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μια… κορδέλα και ένα αυτοκόλλητο κατά της εξάπλωσης του Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του νοσοκομείου στην Ισπανία όπου νοσηλεύτηκε αρχικά η νοσοκόμα.

Διέρρευσαν στα social media οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του νοσοκομείου Alcorcon, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης όπου νοσηλεύτηκε αρχικά η νοσοκόμα Teresa Romero Ramos που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύει η Telegraph, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου χρησιμοποίησαν «αυστηρά» μέτρα προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού: μια ταινία και ένα αυτοκόλλητο κολλημένο επάνω του.

Δύο ταινίες δηλαδή, με ένα προειδοποιητικό σήμα είναι το μόνο εμπόδιο για την λοίμωξη. Το προσωπικό του νοσοκομείου κατήγγειλε πάντως ελλιπή μέτρα ασφαλείας: όπως είπαν, τις πρώτες 24 ώρες που η νοσηλεύτρια εισήχθη στο νοσοκομείο, το προσωπικό δεν είχε κατάρτιση σχετικά με παρόμοιες περιπτώσεις απομόνωσης και ήταν υπεύθυνο για τη φροντίδα της, ενώ η ασθενής υποβλήθηκε σε θεραπεία πίσω από μια κουρτίνα σαν οποιονδήποτε άλλος ασθενής.

Η Romero μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί της Δευτέρας και παρέμεινε σε κρεβάτι στα επείγοντα, πίσω από μια κουρτίνα, μέχρι να μεταφερθεί σε μια εξειδικευμένη μονάδα απομόνωσης στο νοσοκομείο Carlos III στη Μαδρίτη αργά το βράδυ της Δευτέρας.





Η νοσοκόμα Teresa Romero Ramos





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.