Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Αγγίξαμε τα απώτατα όρια της ανοχής μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοιχτή επιστολή των Ενστόλων στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κάτι σαν… «τελευταία προειδοποιητική βολή» χαρακτηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες τον χώρο των συνδικαλιστών των σωμάτων ασφαλείας την δεύτερη ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε εκ νέου σε σας, μετά την από 29 Αυγούστου 2014 (Αρ. Πρωτ.201/1/33δ) Ανοιχτή Επιστολή μας, επειδή το Υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζει την ίδια παρελκυστική τακτική, έχοντας κλειστές τις πόρτες του διαλόγου στις Ομοσπονδίες μας» αναφερει η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών Ενώσεων των ενστόλων και συνεχίζει: «Η συνεχής αναβλητικότητα εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών για συνάντηση και ενημέρωσή μας, μεγεθύνει την δυσαρέσκεια όλων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, τη στιγμή που η δική μας συνεπής στάση, αγγίζει τα απώτατα όρια της ανοχής. Όπως αναγνωρίσατε, κατά την ομιλία σας στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Πολιτεία έχει αδικήσει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Οφείλει, ακριβώς γι' αυτό, να συμμορφωθεί πλήρως στις τελεσίδικες αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσο και στην επιβεβαιωτική απόφαση της Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ που εκδόθηκε μετά από προσφυγή μας, κατά του Υπουργείου Οικονομικών».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης οι Ομοσπονδίες των Ενστόλων σημειώνουν: «Το Υπουργείο Οικονομικών, όμως, με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε στις 6 Οκτωβρίου 2014 στη Βουλή των Ελλήνων, δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα των ανωτάτων δικαστών, βάζοντας για άλλη μια φορά στη ζυγαριά της Τρόικας την ασφάλεια της χώρας, ήτοι την εύρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και τη διατήρηση του αξιόμαχου αυτών» και καταλήγουν: «Επειδή, εις μάτην αναμέναμε έως και σήμερα την ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών στο αίτημά μας για άμεση συνάντηση- ενημέρωση, σας καλούμε να παρέμβετε ώστε να ενημερωθούμε επισήμως από το οικονομικό σας επιτελείο για τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.