Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Προσλήψεις αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πόσες αναμένεται να είναι ανά ειδικότητα.

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών θα πραγματοποιηθούν σήμερα αυτή τη φορά για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός τους θα φθάσει τους 230 με 250.

Με τις προσλήψεις αυτές σχεδόν εξαντλούνται και οι πιστώσεις μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η μόνη λύση που απομένει στο Υπουργείο Παιδείας για κάλυψη των κενών είναι το ΕΣΠΑ για το οποίο θα καταβληθούν προσπάθειες για ένταξη και της Δευτεροβάθμιας, Δεκέμβριο με Ιανουάριο. Θυμίζουμε ότι ο κ. Κορδής μέσω από ενημερωτικά του έχει επισημαίνει τη μείωση των πιστώσεων οι οποίες δεν αρκούν για την κάλυψη των 1000 και πλέον κενών.

Όσον αφορά τις ειδικότητες, που θα προσληφθούν, το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλύψει κενά όχι μόνο στις βασικές ειδικότητες αλλά και σε άλλες που είχαν μηδενικό ή και ελάχιστο αριθμό προσλήψεων. Το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων θα αφορά ως συνήθως τους Φιλολόγους, Μαθηματικούς, Φυσικούς, Χημικούς.

Σε αυτές τις ειδικότητες θα διατεθεί σχεδόν το 50-60% των προσλήψεων. Όσον αφορά τους αριθμούς των προσληφθέντων στις πιο πάνω ειδικότητες αυτοί θα είναι μικρότεροι από τις προσλήψεις στις αρχές Οκτωβρίου και αναμένεται να διαμορφωθούν στο 50% της προηγούμενης φάση. Δηλαδή περίπου 40-50 φιλόλογοι, 35-40 μαθηματικοί, 20-25 φυσικοί, χημικοί 10-15.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.