Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Κόκκινη γραμμή» για την Εκκλησία η «καταστροφή των εμβρύων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τάσσεται ωστόσο υπέρ της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Υπέρ της εξωσωματικής γονιμοποίησης και κατά των αμβλώσεων τάσσεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Το θέμα συζητήθηκε χθες στην τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ειδικότερα, στην εισήγησή του ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ανέφερε ότι η Εκκλησία είναι θετική «στην περίπτωση της γονιμοποίησης ως θεραπευτικής υποβοήθησης στις περιπτώσεις που υπάρχει αναπαραγωγική ανεπάρκεια, εντός νομίμου και εκκλησιαστικού γάμου, και με το δεδομένο ότι δεν καταστρέφονται έμβρυα. Δεν πρέπει να υποδείξουμε τίποτε άλλο, όσο και αν πιεζόμεθα από τους πιστούς. Ας αποφασίσουν και ας επιλέξουν μόνοι τους οι σύζυγοι. Για εμάς, ως Εκκλησία, η “κόκκινη γραμμή” είναι η καταστροφή των εμβρύων».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», για τις περιπτώσεις που υπάρχει ιατρική διάγνωση για γέννηση παιδιού με σύνδρομα και άλλα γενετικά μόνιμα προβλήματα, ο κ. Νικόλαος σημείωσε ότι «είναι πράγματι δύσκολες στη διαχείρισή τους, όμως με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να υποταχθούμε στην κοσμική λογική που “θεραπεύει” τα έμβρυα στερώντας τους βίαια και πρόωρα την επιβίωση», τόνισε. «Τα παιδάκια που γεννιούνται με τέτοια προβλήματα, διανοητική υστέρηση κ.λπ., πρέπει να τα αγκαλιάζουμε ως παιδιά του Θεού».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.