Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μαυραγάνης: Αποποινικοποιείται η μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις.

Αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε πως άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου που προχωρά στην ακόμη μεγαλύτερη απλοποίηση των κανόνων για τη φορολογική απεικόνιση των συναλλαγών σε συνδυασμό με την κωδικοποίηση και εκσυγχρονισμό των λογιστικών κανόνων με βάση τη βέλτιστη διεθνή πρακτική και την Οδηγία της ΕΕ 2013/34.

Ακόμη, προανήγγειλε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθούνται αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις. «Χωρίς να θίγεται η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε καταλήγοντας πως χάρη στη δημοσιονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε με τις θυσίες του λαού μας, η χώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή που απαιτεί σταθερότητα χωρίς πισωγυρίσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.