Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Γιατρός που ανέρρωσε από τον Έμπολα έδωσε αίμα για να σωθεί ένας άρρωστος εικονολήπτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα αντισώματα που ανέπτυξε ο πρώτος θα βοηθήσουν τον δεύτερο, λένε οι γιατροί.

Αίμα για να χορηγηθεί σε έναν ασθενή, έναν εικονολήπτη του τηλεοπτικού δικτύου NBC, έδωσε ένας Αμερικανός γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα αλλά επέζησε καθώς η τεχνική αυτή έχει δώσει ήδη θετικά αποτελέσματα!

Οι γιατροί ελπίζουν ότι τα αντισώματα που ανέπτυξε ο δρ. Κεντ Μπράντλι θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του Ασόκα Μούκπο, 33 ετών, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό στη Λιβερία, όπου κάλυπτε την επιδημία για λογαριασμό του αμερικανικού καναλιού NBC.

Ο εικονολήπτης έχει ήδη λάβει ένα πειραματικό φάρμακο, το αντιιικό brincidofovir που δεν έχει χορηγηθεί ποτέ στο παρελθόν σε ασθενείς με Έμπολα. Έχει όμως χρησιμοποιηθεί σε κλινικές δοκιμές σε περίπου 1.000 ανθρώπους που έπασχαν από άλλες νόσους.

Το Ιατρικό Κέντρο Νεμπράσκα στην Όμαχα, όπου νοσηλεύεται ο Μούκπο, επικοινώνησε με τον δρ. Μπράντλι και του ζήτησε να δώσει πλάσμα αίματος, είπε ο πατέρας του εικονολήπτη. Ο γιατρός βρισκόταν καθ' οδόν για το Τέξας από την Ιντιάνα όταν δέχτηκε την κλήση. Λίγο αργότερα σταμάτησε σε ένα κέντρο αιμοληψίας στο Κάνσας Σίτι και έδωσε αίμα το οποίο μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Όμαχα.

Ο δρ. Μπράντλι μολύνθηκε στη Λιβερία ενώ φρόντιζε ασθενείς για λογαριασμό της φιλανθρωπικής, χριστιανικής οργάνωσης Samaritan's Purse. Έχει δωρίσει το αίμα του άλλη μία φορά, στον δρ. Ρικ Σάκρα, ο οποίος νοσηλευόταν επίσης στο Ιατρικό Κέντρο Νεμπράσκα και ανέρρωσε πλήρως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.