Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα θύματα εγκλημάτων μίσους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης η πρόταση στη μνήμη των θυμάτων του Μπράιβικ.

Η 22η Ιουλίου αναμένεται να καθιερωθεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα θύματα εγκλημάτων μίσους», πρόταση που εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η πρόταση είχε υποβληθεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου και αφορά στην μνήμη των 77 σφαγιασθέντων νέων στο νησί Ούτεγια της Νορβηγίας από τον νεοναζιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.

Η Ολομέλεια ενέκρινε την έκθεση της Σουηδής βουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μαριέττας ντε Πουρμπάιχ-Λουντίν για το νεοναζισμό, ενώ υποστήριξε την πρόταση που υποβλήθηκε, για να καθιερωθεί η 22η Ιουλίου ως "Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα θύματα των εγκλημάτων μίσους."

Με το σημερινό Ψήφισμα της η Συνέλευση καλεί πολιτικούς και βουλευτές να αντικρούσουν την άνοδο και τις πρακτικές του νεοναζισμού στην Ευρώπη, εκθέτοντας το πρόβλημα δημοσίως, με σαφήνεια, απορρίπτοντας και καταδικάζοντας την νεοναζιστική ιδεολογία και πρακτική.

Οι δράσεις των νεοναζί δεν πρέπει να αγνοηθούν και οι ίδιοι δεν πρέπει να μετατραπούν σε «μάρτυρες», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο Ψήφισμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.