Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Όχι, στον επανέλεγχο των συμβάσεων με κριτήρια διαφορετικά από το Π.Δ. Παυλόπουλου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θυελλώδης η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Αρνείται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας «τον επανέλεγχο - επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν με βάση τις διατάξεις μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κατά το χρονικό διάστημα που αυτές έγιναν».

Αυτό αναφέρει το ψήφισμα που εγκρίθηκε ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία υπέρ του επανελέγχου -με τα κριτήρια που ορίζονται από το νομοθέτημα του υπουργού Δ. Μεταρρύθμισης- τάχθηκαν ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, επανεκλεγέντες και οι δυο στους δήμους Αμφιλοχίας και Νεάπολης-Συκεών αντίστοιχα.

Συγχρόνως, στην απόφαση τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν φέρουν «ουδεμία ευθύνη για ενέργειες αρμοδίων οργάνων ή υπηρεσιακών συμβουλίων για τη μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε στο να υποστούν, δέκα και δεκαπέντε χρόνια μετά, τις όποιες συνέπειες οι εργαζόμενοι».

Γι αυτό και το ΔΣ ζητά «την προσωρινή αναστολή των ελέγχων μέχρις ότου ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση με σαφήνεια, το περιεχόμενό τους, με βάση την πρότασή μας» και ζητά άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, η ΚΕΔΕ επανέρχεται στην πρότασή της και ζητά «την ενεργοποίηση τριμερούς διαλόγου μεταξύ υπουργείου - ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην επιλογή κοινά αποδεκτού και αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε πρόταση να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ που θα καταδικάζει τη δίωξη των πέντε δημάρχων (Χαλανδρίου, Λαρισαίων, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου) που παραπέμφθηκαν για άρνηση ελέγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Την πρόταση υποστήριξαν οι Γ. Ιωακειμίδης και Φ. Προβατάς (ΔΗΜΑΡ), Σπ. Τζόκας (ΣΥΡΙΖΑ), Ελ. Παντελάκη (ΚΚΕ) και ο Λ. Κυρίζογλου (Ν.Δ.). Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Μενεμένης- Αμπελοκήπων είναι ο μοναδικός δήμαρχος της ΝΔ που στήριξε την πρόταση, με κριτήρια -όπως επισήμανε- σαφώς αυτοδιοικητικά και ουδόλως πολιτικά. Τελικά η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΚΕΔΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.