Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ και σε… νεκρούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγελαφικές καταστάσεις που φτάνουν στα όρια του παραλογισμού έχει δημιουργήσει από την πρώτη του κι όλας εμφάνιση ο ΕΝΦΙΑ στους Έλληνες φορολογούμενους.

Ένα μόνο δείγμα της προχειρότητας με την οποία εξακολουθούν να στέλνονται οι ειδοποιήσεις πληρωμής του ΕΝΦΙΑ είναι αυτό το οποίο κατήγγειλε στο cretapost ένας κάτοικος του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, ο άτυχος φορολογούμενος αφού πήρε την ειδοποίηση πληρωμής του δικού του ΕΝΦΙΑ στη συνέχεια έλαβε και άλλη μία ειδοποίηση για τον νεκρό πατέρα του.

Έκπληκτος αντικρίζει ότι καλούν τον πατέρα του να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί από ένα οίκημα το οποίο έχει ήδη περάσει στον ίδιον.Νέες εκπλήξεις στην εφορία

Ο Ηρακλειώτης φορολογούμενος παίρνει την ταυτότητα οφειλής και πηγαίνει στην εφορία για να δει τι ακριβώς τι συμβαίνει.

Στην εφορία τον περίμενε μία νέα έκπληξη καθώς σύμφωνα με την υπάλληλο, στο σύστημα μέσα ο πατέρας του φαίνεται όχι μόνο ότι ζει αλλά κι ότι είναι… άγαμος!

Ο Ηρακλειώτης ενημέρωσε την υπάλληλο ότι από τον Απρίλιο του 2005 που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, αμέσως έγιναν οι διαδικασίες για την αποδοχή της κληρονομιάς ενώ έγιναν και νέα συμβόλαια για τα ακίνητα. Μάλιστα, ο ίδιος πλήρωσε για το συγκεκριμένο ακίνητο τον ΕΝΦΙΑ που του αναλογούσε.

Η υπάλληλος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει καθώς του έλεγε ότι εκείνοι ότι βλέπουν στο σύστημα λένε.

Έτσι, πήρε τα χαρτιά του και πήγε στον προϊστάμενο της Εφορίας, ο οποίος με την σειρά του δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει και του είπε ν’ απευθυνθεί στον λογιστή του.

Ο Ηρακλειώτης φορολογούμενος ακόμα δεν έχει βγάλει κάποια άκρη ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πώς το σύστημα μετά από 10 χρόνια που έχει δηλωθεί ο θάνατος του πατέρα του τον εμφανίζει ζωντανό, με περιουσιακά στοιχεία αλλά και άγαμο!


-------------


Ήρθε ΕΝΦΙΑ στη νεκρή γιαγιά μας"

Δεν πίστευε στα μάτια της η οικογένεια μίας νεκρής γυναίκας, όταν παρέλαβε ειδοποιητήριο πληρωμής ΕΝΦΙΑ στο όνομα της νεκρής γιαγιάς, η οποία έχει φύγει από τη ζωή από το 2008.


Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.