Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η «γλώσσα του σώματος» της... επιτυχίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες χειρονομίες και στάσεις σώματος «κερδίζουν» το σεβασμό.

Για να κερδίσει κανείς το σεβασμό κάποιου ανθρώπου, πρέπει να τον πείσει για τη στάση του.

Και όταν λέμε «στάση» εννοούμε τόσο το κατά πόσο παραμένει σταθερός και συνεπείς στις απόψεις και τη συμπεριφορά του, αλλά και τη… στάση του σώματός του!

Η ειδικός σε θέματα «γλώσσας του σώματος» Janine Driver γράφει στη Huffington Post για τις χειρονομίες και στάσεις σώματος που «κερδίζουν» ή «χάνουν» το σεβασμό… για λογαριασμό σας.

ΝΑΙ: Κράτημα του πηγουνιού



«Είναι κάτι που βλέπουμε να κάνουν συχνά οι ισχυρές προσωπικότητες. Η Χίλαρι Κλίντον και ο Στιβ Τζομπς χρησιμοποίησαν μια φωτογραφία με τη στάση αυτή για το εξώφυλλο της βιογραφίας τους. Είναι μια στάση που δείχνει ότι το άτομο σκέφτεται, μια χειρονομία που “λέει”: “Όταν έρθουν δύσκολοι καιροί, εγώ θα βρω τη λύση”».

ΟΧΙ: Δάγκωμα των χειλιών προς τα μέσα



«Όταν ρουφάει/δαγκώνει κανείς τα χείλια του προς τα μέσα, κρύβει το στόμα του, κάτι που περνάει το μήνυμα στους άλλους ότι έχει να κρύψει κάτι, ότι δε λέει όλη την αλήθεια. Πολλοί άνθρωποι το κάνουν όταν προσπαθούν να κρύψουν ένα συναίσθημα, που δε θέλουν να μοιραστούν με άλλους».

ΝΑΙ: Άγγιγμα των δαχτύλων μεταξύ τους



«Αν θέλετε να αυξήσετε την εξουσία, το κύρος και την αυθεντία σας… ενώστε τις άκρες των δαχτύλων σας».

ΟΧΙ: Κεφάλι που γέρνει στο πλάι



«Ποτέ μη μοιράζεστε πολύτιμες πληροφορίες με το κεφάλι σας γερμένο στο πλάι, γιατί θα μοιάζετε σαν να μη στέκεστε πίσω από αυτά που λέτε, σαν να μην τα πιστεύετε. Αν απλά συνομιλείτε με κάποιον, χωρίς να αποκαλύπτετε κάτι σημαντικό μπορείτε να γέρνετε το κεφάλι σας. Έχετε, όμως, υπόψη σας την κατεύθυνση που παίρνει το κεφάλι σας: προς τα δεξιά θα δείχνετε πιο ελκυστικοί, ενώ προς τα αριστερά πιο έξυπνοι».

ΝΑΙ: Σταύρωμα των χεριών



«Η μαμά σας θα σας έχει πει να μη σταυρώνετε τα χέρια σας επάνω στο σώμα σας, γιατί δείχνετε ακατάδεχτοι και απρόσιτοι. Αυτό είναι αλήθεια, όταν κάποιος δε σας γνωρίζει. Αν όμως βρίσκεστε ανάμεσα σε φίλους, η στάση αυτή θα σας βοηθήσει να βρείτε τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, κι αυτό γιατί χρησιμοποιείτε και τις δύο πλευρές του σώματός σας, εμπλέκοντας και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου: τη λογική αριστερή πλευρά και τη δημιουργική δεξιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σταύρωμα των χεριών αυξάνει τις πιθανότητες να ασχοληθούμε με ένα δύσκολο έργο».

ΟΧΙ: Σούφρωμα της μύτης



«Κάποτε δούλεψα με μια γυναίκα, η οποία δεν κατάφερνε να βγαίνει δεύτερο ραντεβού με τους άντρες. Αφού την παρακολούθησα πώς συμπεριφέρεται όταν βρισκόταν μαζί με άντρες, εντόπισα το πρόβλημα» γράφει η Driver. «Παρατήρησα ότι όταν γελούσε σούφρωνε τη μύτη της. Αυτό αποτελεί ένα καθολικό σημάδι αηδίας. Τα ραντεβού της στη συνέχεια μου είπαν ότι δεν πίστευαν πώς τους είχε συμπαθήσει, αλλά κανείς δεν ήξερε για ποιο λόγο. Τελικά σταμάτησε να το κάνει και… τώρα είναι παντρεμένη! Αυτή είναι η δύναμη της γλώσσας του σώματος!».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.